Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luka Klarica – od košarkarja do novomašnika

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 06. 2021 / 09:53
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2021 / 10:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Luka Klarica – od košarkarja do novomašnika

Luka Klarica – od košarkarja do novomašnika

Nekdanji hrvaški košarkar je žogo zamenjal za duhovniški poklic. [VIDEO]

Luka Klarica z družino FOTO: osebni arhiv

V prihodnjih dneh v slovenski Cerkvi dobimo sedem novomašnikov. Duhovniška posvečenja v tem obdobju podeljujejo tudi na Hrvaškem in letos se veselijo novega duhovnika z zelo zanimivo življenjsko zgodbo.

Luka Klarica je bil nekoč navdušen hrvaški košarkar. Kot so o njem poročali tudi pri Radiu Ognjišče, je veliko energije in življenja vložil v šport. Bil je član splitskega košarkarskega kluba, ko je bil ta evropski univerzitetni prvak. Luka je zabijal koše v dresih Solina, Alkara, Cetine in mostarskega kluba Zrinjski. Mladi Sinjčan je bil najboljši igralec svoje generacije, nosil pa je tudi hrvaški reprezentančni dres.

V starosti 24 let se je odločil, da bo košarkarsko žogo zamenjal za duhovniški poklic. Spoznal je namreč, da je »glavni trener, za katerega je vredno igrati, Jezus Kristus«.


Luka v svojih košarkarskih letih FOTO: osebni arhiv

Kot je poročalo Radio Ognjišče, je Luka v pogovoru z dominikancem p. Ivanom Dominikom Iličićem za projekt »Zmaga svetnikov« pričeval o svoji življenjski poti in razkril, kako je Bog osvojil njegovo srce. Žogo je imel vedno v rokah, že kot osnovnošolec, in je košarko treniral vsak dan.

Srečanje z živim Bogom pred devetimi leti pa mu je spremenilo življenje. »Bil sem žejen in lačen duhovne vsebine,« je pojasnil. Spominja se, kako so z bratom in prijateljem gledali pričevanje o duhovnem poklicu p. Johna Dominica. »V nekem trenutku sem obema rekel, zakaj si ne bi upali in šli tudi mi. Pogledali so me in rekli, da ne. Sam pa sem odgovoril, da bi bilo zelo zahtevno in pustolovsko iti za Bogom.«

Luka se zdaj po lastnih besedah pripravlja na »igranje v ekipi najboljšega trenerja – Jezusa Kristusa, kajti On je trener vseh trenerjev«.


V pogovoru s p. Ivanom FOTO: zaslonski posnetek

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh