Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lurd si želi vrnitev relikvij svete Bernardke

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 04. 2015 / 10:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Lurd si želi vrnitev relikvij svete Bernardke

Lurd si želi vrnitev relikvij svete Bernardke

V kraju Nevers v Burgundiji tri redovnice skrbijo za kapelo s posmrtnimi ostanki lurdske vidkinje.

Francosko romarsko središče Lurd si želi, da bi jim cerkvena ustanova iz mesta Nevers v francoski pokrajini Burgundiji vrnila relikvije redovnice in vidkinje Bernardke Soubirous (1844-1879). Bolniški red Dames de Nevers, v katerega je vstopila 22-letna Bernardka in kjer je umrla v starosti 35 let, pa se sklicuje na poslednjo voljo svetnice, kot poroča francoski dnevnik La Croix.



Predsednik združenja »za vrnitev Bernardke Soubirous v Lurd« Jose Marthe se po navedbah časnika s svojo prošnjo opira tudi na potomce družin Soubirous in Casterot, komercialni interes pa organizacija odločno zanika.

V kraju Nevers v Burgundiji tri krajevne redovnice skrbijo za kapelo s posmrtnimi ostanki svete Bernardke. Red lahko pravico do velike samostanske površine upravičuje le s prisotnostjo relikvij. Turistični urad prihodke v povezavi z lurško vidkinjo ocenjuje na 2,5 milijona letno.

Uprava lurškega svetišča projekt vrnitve relikvij ocenjuje kot nesmiseln. »Navsezadnje to ni v skladu s poslednjo voljo svete Bernardke«, francoski časnik navaja besede tamkajšnjega tiskovnega predstavnika Mathiasa Terrierja.

Z več milijoni obiskovalcev letno je Lurd največji romarski cilj Francije in eden največjih na svetu. V mestecu na jugu Francije se je leta 1858 takrat 14-letni pastirici Bernadette Soubirous skupno kar osemnajstkrat prikazala Marija.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh