Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lurški bazilika in votlina ponovno odprti

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 05. 11. 2012 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lurški bazilika in votlina ponovno odprti

Poplave v francoskem romarskem središču so povzročile škodo v višini dveh milijonov evrov.

Deset dni po hudih poplavah v francoskem romarskem središču Lurd so minuli konec tedna zdravilni vrelec ponovno odprli za obiskovalce. Poplave, ki so omenjeno območje zajele 20. in 21. oktobra letos, so močno poškodovale lurško baziliko, vrelec, votlino prikazovanj in infrastrukturo celotnega kraja.

Zaradi obilnih padavin je reka Gave de Pau 20. oktobra prestopila svoje bregove. ‘Sveti okoliš’ z romarskimi bivališči, votlino in baziliko sv. Pija X. je bil v celoti poplavljen. Štiristo petdeset romarjev se je moralo umakniti na varno. Velikanske količine vode in blata so poškodovale tudi cerkev Naše ljube Gospe. Križev pot in vhod v romarsko območje bosta za obiskovalce zaprta še več tednov, kot so sporočili na Radiu Vatikan.

Številni gasilci, prostovoljci in člani človekoljubnih organizacij iz celotne Francije in Italije so sodelovali pri odpravi posledic naravne katastrofe. Thierry Castillo, upravitelj romarskega središča, trenutno nastalo škodo ocenjuje na dva milijona evrov. Marijino svetišče v Lurdu vsako leto obišče okoli šest milijonov romarjev.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh