Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Madrid se pripravlja na svetovni dan mladih

Objava: 23. 02. 2010 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Madrid se pripravlja na svetovni dan mladih

Madridski nadškof Rouco Varela je zatrdil, da v pripravah na svetovni dan mladih v Španiji država in Cerkev odlično sodelujeta

Madridski nadškof kardinal Antonio Rouco Varela je zatrdil, da v pripravah na svetovni dan mladih v Španiji država in Cerkev odlično sodelujeta. Kardinal Rouco Varela je minuli petek v Madridu na tiskovni konferenci mednarodni javnosti predstavil potek priprav na 26. svetovni dan mladih, ki bo od 16. do 21. avgusta 2011 potekal v španski prestolnici. Med drugim je izpostavil dobro sodelovanje z javnimi ustanovami, prav tako pa se je za svetovno mladinsko srečanje začela zanimati tudi širša javnost. Sodelovanje s špansko vlado se je razširilo na izdajo vstopnih viz, pri čemer se iščejo možnosti glede lažjega vstopa v Španijo za tiste udeležence dogodka, ki vizo potrebujejo, so poročali pri vatikanskem radiu.

Med vrsto dogodkov, ki jih v Madridu načrtujejo za svetovni dan mladih avgusta prihodnje leto, je kardinal Rouco Varela posebej izpostavil križev pot, ki se bo odvijal po glavni madridski ulici. Šlo bo za edinstveno kulturno predstavo španskega velikega tedna, je dejal kardinal in dodal, da bo dogodek povezal križeve pote iz celotne Španije, ki predstavljajo visoko versko in umetniško vrednost. Sicer pa se bo 26. svetovni dan mladih začel s prihodom papeža Benedikta XVI. in otvoritveno sveto mašo, ki jo bo 16. avgusta sveti oče daroval v središču Madrida.

Madridski nadškof je tudi povedal, da je največji izziv priprav logistične narave, saj je potrebno dvema milijonoma mladih zagotoviti prenočišča in hrano. Predvidevajo, da se bo srečanja mladih prav tako udeležilo več kot tisoč škofov in kardinalov iz vsega sveta. Madrid bo postal veliko praznovanje mladih iz Evrope, Afrike, Amerike in Azije, je zatrdil kardinal Rouco Varela in nadaljeval, da bo velika večina sicer katoličanov, vendar pa je dogodek odprt tudi za pripadnike katerekoli druge vere, tudi za agnostike. Vsi bodo sprejeti s spoštovanjem, naklonjenostjo in prijateljsko držo. Resnica se ponuja in se ne vsiljuje, je madridski nadškof povzel besede papeža Janeza Pavla II., izrečene mladim med svojim zadnjim obiskom Španije leta 2003.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh