Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Madžarski škofje: papež se bo srečal s predsednikom Orbanom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 06. 2021 / 10:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2021 / 16:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Madžarski škofje: papež se bo srečal s predsednikom Orbanom

Madžarski škofje: papež se bo srečal s predsednikom Orbanom

Uradni popravek lažnih novic, da se sveti oče želi izogniti srečanju.

Predsednik madžarske vlade Viktor Orban FOTO: Vatican Media

Madžarska škofovska konferenca je objavila izjavo za javnost, s katero želi zanikati lažne novice, ki so se v zadnjih dneh pojavile v svetovnih medijih: ti so poročali, da se papež med obiskom na Madžarskem v letošnjem septembru ne želi srečati s predsednikom tamkajšnje vlade Viktorjem Orbanom.

Kot so po navedbah nemškega katoliškega spletnega portala kath.net zapisali madžarski škofje, je pred slovesnim sklepnim bogoslužjem ob zaključku 52. svetovnega evharističnega kongresa v Budimpešti 12. septembra letos predvideno tudi srečanje svetega očeta s predsednikom madžarske vlade. Škofje vse lažne novice in napačne razlage v medijih označujejo kot »obžalovanja vredne«: »Obžalovanja vredno se nam zdi, da se v domačih in tujih medijih pojavljajo lažne novice in napačne razlage programa obiska svetega očeta na Madžarskem, ki je trenutno še v fazi priprav. Trditve, da namerava sveti oče kogar koli izključiti iz svojega programa, so neresnične.«

Papež se bo po napovedih škofov srečal tudi s predsednikom države Janosem Aderjem, predstavniki vlade in drugimi pomembnimi državnimi osebnostmi.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh