Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Magnificat o globinah Božjega usmiljenja

Za vas piše:
B. K.
Objava: 12. 01. 2016 / 12:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Magnificat o globinah Božjega usmiljenja

Revija Magnificat je januarja začela svoje tretje leto. Letošnje leto bo molivcem odpirala razgled v globine Božjega usmiljenja.
Molitveno bogoslužna revija Magnificat je januarja – po kratkem predletniku – začela svoje tretje leto izhajanja. Letošnje leto bo molivcem odpirala razgled v globine Božjega usmiljenja, načrte nam je na kratko predstavil urednik p. Miran Špelič.

Kako se sveto leto usmiljenja odraža v letošnjem Magnificatu?

Uvedli smo posebne rubrike v tem letu: pričevalci usmiljenja, kjer pišemo o velikih delih Božjega usmiljenja; cerkveni očetje o usmiljenju z odlomki iz njihovih del; razlaga telesnih in duhovnih del usmiljenja; od marca dalje bodo tematske tudi slike na zadnji strani. Naslovnica v decembru z Rembrandtovim izgubljenim sinom je bila prav tako uglašena na to temo.

V Magnificatu vsak mesec objavite en na novo komponiran odpev, ki ga lahko uporabljamo pri petju psalmov k maši. Koga vabite oz. boste še povabili k sodelovanju in kako ga lahko uporabimo pri osebni molitvi?

Povabili smo vse, ki jih poznamo in vemo, da se ukvarjajo s komponiranjem novih cerkvenih napevov. Te odpeve si lahko pojemo sami pri redni molitvi, lahko pa jih uporabimo tudi pri bogoslužju kot odpeve pri psalmih med berili.

Imate morda kak lep odziv molivcev oz. molivk Magnificata?

Ena velikih skrbi, ki mi jih jo je izrazilo kar nekaj molivcev, je, kaj narediti s starimi številkami, ker so tako lepe, prostora zanje pa na knjižni polici že zmanjkuje. Takim svetujem, da jih odložijo na takem mestu, kjer jih bo lahko kdo vzel in iz njih zmolil kakšno molitev ali Božjo besedo, pa četudi ne bo ravno na zapisani dan, ki je že minil. Če pa je komu posebej všeč kakšna naslovnica, jo lahko uporabi za knjižno kazalo ali kot podobico.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh