Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Majice ljubezni' kot pomoč Karitas v boju proti lakoti

Objava: 21. 06. 2011 / 08:21
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Majice ljubezni' kot pomoč Karitas v boju proti lakoti

Priznani avstrijski oblikovalec La Hong sodeluje v akciji 'Ljubezen se začne pri Tebi'.

'Ljubezen se začne pri Tebi': s tem geslom avstrijska Karitas poziva vse ljudi dobre volje, naj z 'malimi ljubezenskimi sporočili' osebno prispevajo k boljšemu sožitju v družbi. 'Pokličite nekoga, s komer že dolgo niste spregovorili, podarite nekaj, kar nekdo potrebuje, morda kos oblačila, ali pa si zavestno vzemite čas za svoje otroke', je ob začetku omenjene akcije pozval direktor dunajske Karitas, Michael Landau. Do 21. julija letos želi avstrijska Karitas na spletni strani http://www.liebebeginnt.at/ zbrati deset tisoč ljubezeskih sporočil.

Priznani avstrijski oblikovalec La Hong je za človekoljubno akcijo izdelal 'majico ljubezni', na kateri je kot motiv odtisnjena beseda 'ljubezen' v petdesetih različnih jezikih. Majico, ki je na voljo v omejeni izdaji deset tisoč kosov, je mogoče rezervirati na spletni strani www.liebebeginnt.at za minimalni prispevek petindvajsetih evrov. 21. julija bo po vseh avstrijskih deželnih prestolnicah potekal zaključek akcije, kjer bodo kupci lahko prevzeli svoje 'majice ljubezni'. Kdor bo daroval najmanj sto evrov, bo majico po prevzemu lahko poslal oblikovalcu, La Hong pa bo nanjo lastnoročno izvezel željeni motiv. Izkupiček projekta avstrijske Karitas bo namenjen prebivalcem Afrike, Azije in Latinske Amerike.

Po besedah direktorja Landaua Karitasove akcije dokazujejo, kako že najmanjša dejanja ali sporočila ljubezni lahko pripomorejo k boljšemu sožitju. Vsak posameznik lahko pri tem naredi občutno razliko, ki stvari pozitivno spremeni tako v majhnih kot velikih razsežnostih. Našo družbo namreč merimo po tem, kako ravna s svojimi najšibkejšimi členi.

Tudi La Hong kot smisel svojega življenja navaja vsakodnevno medsebojno podporo, ki je zanj najlepša oblika ljubezni. Na predstavitvi za medije se je priznani modni obikovalec, po rodu iz Vietnama, zahvalil za 'enkratno pobudo' avstrijske Karitas in spomnil na dejstvo, da je omenjena človekoljubna organizacija ogromno pomagala tudi njemu, ko je v starosti štirinajstih let s svojo družino prišel v Avstrijo.

Akcijo avstrijske Karitas podpirajo številni znani obrazi naših severnih sosedov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh