Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Majordom papeža prosi za odpuščanje

Objava: 25. 07. 2012 / 08:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Majordom papeža prosi za odpuščanje

Paolo Gabriele se je po navedbah italijanskega časnika Benediktu XVI. pisno opravičil.

Papežev majordom Paolo Gabriele je po navedbah italijanskega časnika ‘Corriere della Sera’ svetega očeta v pismu prosil za odpuščanje zaradi kraje zaupnih dokumentov. Gabriele je v osebnem pismu Benediktu XVI. tudi zagotovil, da pri svojem početju ni imel sodelavcev, kot je časnik poročal na podlagi informacij Gabrielejevega odvetnika Carla Fusca. Pismo je bilo izročeno kardinalski komisiji, ki jo je papež imenoval za raziskavo afere Vatileaks.

Kot je Gabrielejev zagovornik pojasnil za italijanski časnik, je pismo osebna odločitev njegove stranke in ni povezana s trenutnim postopkom. Fusco je obenem pojasnil, da Gabrieleju v nobeni točki obtožnice niso očitali sodelovanja z ostalimi papeževimi zaupniki.

Papeževega majordoma je 23. maja letos aretirala vatikanska žandarmerija, potem ko so v njegovem stanovanju našli zaupne dokumente iz papeževih prostorov. Minulo soboto je preiskovalni sodnik po zaključenem zaslišanju obtoženega izpustil iz pripora, vendar mu je izrekel kazen hišnega pripora. Zaradi ‘težke kraje’ mu grozi do šest let zaporne kazni. V prihodnjih dneh bo preiskovalni sodnik odločil, ali je sum zadostno utemeljen. V primeru zadostnega dokaznega gradiva se bo predvidoma jeseni začel sodni proces pred vatikanskim sodiščem.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/BFAACAC0D826944BC1257A4400565888?OpenDocument

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh