Zapri
Iskanje

Malteški vitezi urejajo začasno bolnišnico na turško-sirski meji

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 17. 06. 2013 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Malteški vitezi urejajo začasno bolnišnico na turško-sirski meji

Po besedah pristojnih so številni begunci doživeli veliko hudega, vojna pa tudi sicer vodi v kronične posttravmatske motnje in psihosomatska obolenja.
Malteški viteški red širi svojo pomoč beguncem na področju Sirije: v turškem mestu Kilis, pet kilometrov oddaljenem od sirske meje, urejajo začasno premično bolnišnico za 24 pacientov, so sporočili z mednarodnega sedeža človekoljubne organizacije. Bolnišnica bo pri oskrbi pacientov priskočila na pomoč krajevni bolnišnici v Kilisu, ki je sicer prva zbirna postaja ranjenih in poškodovanih beguncev iz Sirije. »Ker v Kilis prihaja vedno več beguncev, so zdravstvene ustanove povsem zasedene in mesto nujno potrebuje zunanjo podporo«, pojasnjujejo predstavniki malteškega viteškega reda.

Še huje kot v Kilisu naj bi bilo po navedbah pristojnih na sirski strani meje: »Tam je medicinska oskrba povsem nezadostna. Ljudje so zaznamovani zaradi bega; izčrpani so, oboleli ali pa poškodovani.«

Začasna malteška bolnišnica bo delovala v večih zabojnikih, ki nudijo prostor za štiriindvajset postelj. Predvidena je tudi ordinacija za nudenje psihološke pomoči pacientom z duševnimi travmami. »Številni begunci so doživeli ogromno hudega. Dolgotrajna vojna vodi v kronične posttravmatske motnje in psihosomatska obolenja«, položaj pojasnjujejo pristojni malteški vitezi.

Srednjeročno obstaja tudi možnost premika zabojnikov v Sirijo, s čimer bi pomagali ponovno vzpostaviti zdravstveno oskrbo tudi na drugi strani meje.

Malteški viteški red s svojim človekoljubnim delom sodeluje v okoli stotih projektih v več kot dvajsetih državah, kjer nudijo pomoč ljudem v stiski, ne glede na njihovo versko, rasno ali politično pripadnost.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh