Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Malteški vitezi urejajo začasno bolnišnico na turško-sirski meji

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 17. 06. 2013 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Malteški vitezi urejajo začasno bolnišnico na turško-sirski meji

Po besedah pristojnih so številni begunci doživeli veliko hudega, vojna pa tudi sicer vodi v kronične posttravmatske motnje in psihosomatska obolenja.

Malteški viteški red širi svojo pomoč beguncem na področju Sirije: v turškem mestu Kilis, pet kilometrov oddaljenem od sirske meje, urejajo začasno premično bolnišnico za 24 pacientov, so sporočili z mednarodnega sedeža človekoljubne organizacije. Bolnišnica bo pri oskrbi pacientov priskočila na pomoč krajevni bolnišnici v Kilisu, ki je sicer prva zbirna postaja ranjenih in poškodovanih beguncev iz Sirije. »Ker v Kilis prihaja vedno več beguncev, so zdravstvene ustanove povsem zasedene in mesto nujno potrebuje zunanjo podporo«, pojasnjujejo predstavniki malteškega viteškega reda.

Še huje kot v Kilisu naj bi bilo po navedbah pristojnih na sirski strani meje: »Tam je medicinska oskrba povsem nezadostna. Ljudje so zaznamovani zaradi bega; izčrpani so, oboleli ali pa poškodovani.«

Začasna malteška bolnišnica bo delovala v večih zabojnikih, ki nudijo prostor za štiriindvajset postelj. Predvidena je tudi ordinacija za nudenje psihološke pomoči pacientom z duševnimi travmami. »Številni begunci so doživeli ogromno hudega. Dolgotrajna vojna vodi v kronične posttravmatske motnje in psihosomatska obolenja«, položaj pojasnjujejo pristojni malteški vitezi.

Srednjeročno obstaja tudi možnost premika zabojnikov v Sirijo, s čimer bi pomagali ponovno vzpostaviti zdravstveno oskrbo tudi na drugi strani meje.

Malteški viteški red s svojim človekoljubnim delom sodeluje v okoli stotih projektih v več kot dvajsetih državah, kjer nudijo pomoč ljudem v stiski, ne glede na njihovo versko, rasno ali politično pripadnost.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh