Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mama, oče in otroci: slovenska kvota presežena!

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 04. 04. 2017 / 09:49
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mama, oče in otroci: slovenska kvota presežena!

V Sloveniji je bilo v podporo pobudi zbranih več kot 7.000 podpisov.

V ponedeljek, 3. aprila, se je opolnoči zaključilo zbiranje podpisov v podporo Evropski državljanski pobudi »Mama, oče in otroci«. Podpise smo zbirali tudi v Sloveniji, kot se je izkazalo, smo bili pri tem zelo uspešni. Pobudo je podprlo več kot 7.000 podpisnikov, s čimer je Slovenija za več kot 1.000 glasov presegla zahtevano kvoto (najmanj 6.000 podpisov).



Po doslej zbranih neuradnih podatkih smo v Sloveniji uspeli zbrati 7.116 podpisov. Kot poroča spletni portal iskreni.net, je 4.754 podpisnikov izbralo spletni obrazec, 2.362 pa papirnatega; podpisi v tiskani obliki po pošti še prihajajo, tako da bo številka še malce višja.

Pri Evropski državljanski pobudi so sicer predpisi glede zbiranja podpisov precej strogi; v vsaki državi jih mora preveriti pristojna ustanova in izločiti tiste z napakami v podatkih, zato se lahko zgodi, da bo po uradnem preverjanju s strani upravnih enot nekaj podpisov izločenih, vendar organizatorji menijo, da bo ostalo pri številu 7.000.

Zaenkrat še ni jasno, ali je bilo tudi na evropski ravni zbranih dovolj podpisov, potrebnih je en milijon glasov. Če je bila podpora pobudi uspešna, bo lahko predlog o zakonodajni zaščiti zakonske zveze kot zveze med moškim in žensko kot uraden predlog predstavljen Evropski komisiji.

Vir: iskreni.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh