Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mandat ŽPS podaljšan do konca leta 2022

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 11. 2021 / 11:20
Oznake: Duhovnik, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2021 / 11:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mandat ŽPS podaljšan do konca leta 2022
FOTO: Spletna stran Škofije Celje

Mandat ŽPS podaljšan do konca leta 2022

Duhovni svet Škofije Celje je sklenil, da se mandat dosedanjim župnijskim pastoralnim svetom (ŽPS) podaljša do konca leta 2022. V tem času bodo določili tudi način izvedbe izbiranja in izbrali nove ŽPS, so sporočili s celjske škofije.

V letu 2020 je potekel mandat župnijskim pastoralnim svetom, ki so bili izbrani in postavljeni v letu 2015. »Slovenska škofovska konferenca je poslala navodila za izbiro novih članov ŽPS in postavila datum, a do tega izbiranja ni prišlo zaradi uvedbe karantene ob bolezni COVID-19 in zaprtja cerkva. Med tem času je bil mandat dotedanjim članom ŽPS podaljšan do poletja 2021,« je na spletni strani Škofije Celje zapisal voditelj Pastoralne službe Celje Sandi Koren.

Vizija za naslednjih deset let

V celjski škofiji so z nastopom novega škofa začeli proces izgradnje pastoralne vizije škofije za naslednjih deset let. »Vizija nastaja v okviru škofijskega strateškega sveta in bo končana do poletja 2022. Na podlagi vizije bomo potem postavili tudi nove strukture,« poudarja Koren.

Priprava na izbiro novih članov ŽPS

V Pastoralni službi Celje zato priporočajo župnikom, »da do konca 2022 nadaljujete delo s svojimi dosedanjimi ŽPS, hkrati pa se pripravljate na izbiro novih ŽPS v duhu vizije naše škofije in sinodalnosti, kar bo osrednja tema pastoralne prenove Cerkve v prihodnjih letih.«



Nalaganje
Nazaj na vrh