Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ideologija, ki ni osnovana na resnici, je obsojena na propad«

Objava: 21. 05. 2024 / 07:56
Oznake: Politika, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.05.2024 / 10:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Ideologija, ki ni osnovana na resnici, je obsojena na propad«
Avtorica knjige Globalizacija zahodne kulturne revolucije dr. Marguerite A. Peeters. FOTO: Tatjana Splichal

»Ideologija, ki ni osnovana na resnici, je obsojena na propad«

»Ideologija, ki ni osnovana na resnici, je obsojena na propad - lahko pa naredi veliko škode«, je bila sinoči jasna dr. Marguerite A. Peeters, avtorica knjige Globalizacija zahodne kulturne revolucije, ki smo ji prisluhnili v veliki dvorani Katoliškega inštituta v Ljubljani.

Predavanju, kjer je zbranim orisala vsebino svoje knjige, je sledil pogovor z dr. Tadejem Strehovcem in mag. Mojco Belcl Magdič.

FOTO: Tatjana Splichal

Peetersova nas je v predavanju popeljala skozi zadnjih dvesto let sistematične dekonstrukcije temeljnih družbenih pojmov in načel zahodne civilizacije. Ob navajanju ključnih ideologov in njihovih teorij je prikazala korake, ki so tlakovali pot sodobnim družbenim zablodam. Opozorila je na družbeno subverzivno izrabljanje vzgoje, kulture, politike in zakonodaje v imenu toliko opevanih svobode in demokratičnih pravic; tudi s strani institucij, kot je OZN, ki s premišljenim vnašanjem določenih konceptov (zadnjih 30 let zlasti na področju t. i. teorije spola) na svetovni ravni načrtno spreminja našo zelo konkretno družbeno stvarnost.

Marguerite A. Peeters je doktorica političnih znanosti in direktorica Inštituta za dinamiko medkulturnega dialoga (Dialogue Dynamics) s sedežem v Bruslju, ki raziskuje ključne koncepte in operativne mehanizme globalizacije. Kot novinarka se je specializirala za preučevanje dogajanja v Združenih narodih v obdobju po hladni vojni. FOTO: Tatjana Splichal

Predavateljica je ob koncu poudarila, kako nujno je, da se kot kristjani zavedamo izziva, pred katerega nas postavlja tiha apostazija zahoda, ki je počasi prerasla v totalitarizem. Da je pri tem ključno besedam vrniti njihov pomen, ki opisuje pravo naravo stvari, je bil v pogovoru jasen tudi dr. Tadej Strehovec. Pomembno je, da se starši zavedajo svojih z ustavo zagotovljenih pravic glede vzgoje svojih otrok skladno s svojim prepričanjem, da se dobro poučijo in svoje pravice uveljavljajo tudi v javnosti.


Nalaganje
Nazaj na vrh