Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mariborski misijon 2009 v znamenju Slomškovega leta

Za vas piše:
STA
Objava: 18. 02. 2009 / 09:08
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mariborski misijon 2009 v znamenju Slomškovega leta

Mariborska nadškofija v okviru letošnjih prireditev ob Slomškovem letu, s katerim obeležuje 150. obletnico njegovega prihoda v Maribor in desetletnico njegove beatifikacije, prihodnji mesec pripravlja Misijon vseh mariborskih župnij. Uvod v dogodke bo predstavljal pastoralni forum, ki bo ob udeležbi kardinala Franca Rodeta potekal 26. marca.

Mariborski naddekan in stolni župnik Stanislav Lipovšek, ki sicer tudi vodi programski odbor ob Slomškovem letu, je na včerajšnji novinarski konferenci med drugim povedal, da si nadškofija skupaj z vodstvom Univerze v Mariboru in Mestne občine Maribor še vedno prizadeva, da bi letošnja občinska slovesnost ob spominu na Slomškov prihod v Maribor 4. septembra dobila tudi državni pridih.

Ob pomembni obletnici bodo sicer v mestu potekali še številni drugi dogodki, med katerimi velja omeniti osrednje vseslovensko slavje 26. septembra na stadionu Ljudski vrt, simpozij o pomenu prenosa škofijskega sedeža v Maribor, ki bo potekal med 22. in 24. oktobrom, odprtje nekaterih razstav ter priprava trase Slomškove romarske poti, ki bo povezovala kraje, ki so najbolj povezani z življenjem in delovanjem Slomška.

Obeleževanje pomembnih obletnic, ki so povezane s škofom Antonom Martinom Slomškom, s tem pa tudi letošnjega misijona, se je po besedah vodje odbora za pripravo misijona 2009 Toneta Liparja sicer pričelo že 14. septembra lani, ko so leto 2009 razglasili za Slomškovo leto za mariborsko metropolijo. Letošnji dogodki se bodo pod geslom V Kristusovi ljubezni izbrani, posvečeni, poslani... po mariborskih župnijah zvrstili med 29. marcem in 5. aprilom. Vrhunec dogodkov bo predstavljala krizmena maša v stolnici na veliki četrtek, program pa bo skozi ves teden namenjen vernikom vseh generacij, staršem, mladostnikom in otrokom.

Dekan in koordinator dogodkov Bernard Geršak je pojasnil, da je misijon namenjen duhovni obnovi občestva, torej vseh, ki se čutijo predani Bogu. "Gre za to, da bi zmogli bolje spoznati Boga v svojem življenju in hkrati spoznati svoje življenje v odnosu do Boga in bližnjega. Gre za osvežitev vere, da bi znali lepše živeti," je dejal Geršak in dodal, da želijo v dneh misijona okrepiti prijateljstvo z Bogom ter poiskati nove možnosti za približanje vere vsem bližnjim.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh