Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marija ima v vseh krščanskih Cerkvah pomembno mesto

Za vas piše:
D. O.
Objava: 16. 11. 2012 / 11:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Marija ima v vseh krščanskih Cerkvah pomembno mesto

V Mariboru je bila včeraj zadnja okrogla miza Nikodemovih večerov z naslovom Marija – neznana znanka. V luči medverskega dialoga so gostje različnih Cerkva predstavili svoj pogled in pogled svoje Cerkve na Marijo.

Na okrogli mizi, ki jo je moderiral zgodovinar dr. Aleš Maver so sodelovali mag. Violeta Vladimira Mesarič Jazbinšek iz Evangeličanske cerkve, Srečko Krajnc iz Binkoštne cerkve, Milan Jovanović iz Pravoslavne cerkve in dr. Primož Krečič iz Katoliške cerkve.

Sogovorniki so predstavili svoj osebni pogled in pogled svoje Cerkve na Marijo. V vseh krščanskih Cerkvah ima Marija pomembno mesto, saj je mati Jezusa Kristusa. V svojem življenju je v odnosu z Jezusom dozorevala od matere do vernice, do tiste, ki zna poslušati Božjo besedo. Iz spoštovanja do Marije se lahko naučimo spoštovati žensko razsežnost sveta.

»Večer je bil čudovito srečanje predstavnikov različnih krščanskih Cerkva in je prispeval svoj kamenček v mozaik pristnega srečanja, spoštljivega pogovora in odprtosti za drugega. Hvaležni smo našim gostom, da so nas obogatili s svojo različnostjo in prispevali k razbijanju predsodkov. Veselimo se ponovnega srečanja,« je zapisala Irena Plahuta iz Katoliškega študentskega centra Sinaj.


Foto: Katoliški študentski center Sinaj

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh