Zapri
Iskanje

Marija in Jožef z osličkom pred Magistratom

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 20. 12. 2013 / 13:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Marija in Jožef z osličkom pred Magistratom

Marija in Jožef z osličkom pred Magistratom
Sinoči je iz Trnovega na Prešernov trg v Ljubljani krenila nenavadna karavana: ovčka, osliček z Jožefom in Marijo v spremstvu v pastirje preoblečečenih udeležencev šole za misijon Abram +.

Sinoči je iz Trnovega na Prešernov trg v Ljubljani krenila nenavadna karavana: ovčka, osliček z Jožefom in Marijo v spremstvu v pastirje preoblečečenih udeležencev šole za misijon Abram +. Misijon, ki ga vsako leto v tem času pripravijo v Skupnosti Emanuel je tako dobil novo podobo, jaslice, ki so jih več let postavljali v kletnih prosotih Jurčilevega trga, so se letos "premaknile" v kapelo pod frančiškansko cerkvijo, kjer je bilo hkratno češčenje Najsevetejšega. Potujoča karavana se je najprej ustavila na Čevljarskem mostu, kjer so zapeli nekaj adventnih pesmi, zatem so pot nadaljevali pred mestno hišo, kjer je Janez Rus, kaplan v Domžalah, sicer spremljevalec Abrama +, prebral "razglas" cesarja Avgusta o popisu prebivalstva in Jezusovem rojstvu. Pastirji in angeli v kostumih so hiteli razdelejvat lističe z božjo besedo, ki so bili med večernimi obiskovalci razsvetljenega mesta lepo sprejeti. Zakona Agata in Gašper, ki sta bila oblečena v Marijo in Jožefa, pa sta radovednežem tudi zares z veseljem pritrdila, da pričakujeta dojenčka, čeprav še ne čisto za božič.Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh