Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Marija je prava Mati Cerkve’

Objava: 09. 12. 2009 / 08:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Marija je prava Mati Cerkve’

Benedikt XVI. je na včerajšnji praznik Brezmadežnega spočetja vernike pozval, naj se v trenutkih življenjskih preizkušenj zatekajo k Božji Materi Mariji

Sveti oče Benedikt XVI. je včeraj, na praznik Brezmadežnega spočetja, vernike pozval, naj se v trenutkih življenjskih preizkušenj in v trenutkih, ki majejo vero in upanje, zatekajo k Božji Materi Mariji. Vsakič, ko se spoprijemamo s slabostjo in zlom, se lahko obračamo k Njej, in naše srce se bo napolnilo z lučjo in tolažbo. Tudi v življenjskih preizkušnjah, v nevihtah, ki majejo vero in upanje, pomislimo na resnico, da smo njeni otroci in da korenine našega obstoja izhajajo iz neskončnosti Božje milosti, je v nagovoru pred opoldansko molitvijo na Trgu svetega Petra poudaril papež.

Dodal je, da celotna Cerkev, tudi če je izpostavljena negativnim vplivom sveta, v Mariji vedno najde zvezdo, po kateri se lahko usmerja in s katero lahko sledi poti, ki vodi h Kristusu. Marija, je nadaljeval sveti oče, je zares prava Mati Cerkve, kot sta razglasila papež Pavel VI. in drugi vatikanski cerkveni zbor. Kot so poročali pri vatikanskem radiu, je papež vernike še pozval, naj se Materi Mariji zahvalijo za njena znamenja dobrote ter svoje družine, skupnosti, vso Cerkev in ves svet pa izročijo v njeno varstvo.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh