Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Marija, Mati Vstalega’

Objava: 09. 05. 2011 / 08:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Marija, Mati Vstalega’

Benedikt XVI. je med včerajšnjim nagovorom pred opoldansko molitvijo v Benetkah zbrane vernike pozval, naj v Gospodovem vinogradu delujejo v resničnem duhu skupnosti.

Na velikonočno jutro je Marija postala mati Vstalega sinu, njegov ožarjeni obraz pa odseva v njenem obličju – s tem razmišljanjem je papež Benedikt XVI. pričel včerajšnji nagovor pred opoldansko molitvijo, potem ko je v parku sv. Julijana v Mestrah blizu Benetk daroval slovesno sveto mašo.

Ko je govoril o Nebeški Kraljici, je sveti oče zbrane vernike povabil, naj pogled obrnejo proti Mariji. Njena združitev s Sinom je tako globoka, da kjer je prisoten On, ne more manjkati tudi Mati. V njej se zrcali Kristusovo svetlo obličje in kdor ji poslušno sledi, ga Marija vodi do Njega. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, je Benedikt XVI. vernikom severovzhodne Italije položil na srce, naj se v tem velikonočnem času pustijo osvojiti vstalemu Kristusu, saj je v Njem začetek novega sveta ljubezni in miru, ki predstavlja globoko željo vsakega človeškega srca.

Benedikt XVI. je nato spodbudil priporočanje Mariji, da bi podpirala apostolske napore duhovnikov; naredila rodovitno pričevanje redovnikov in redovnic; spodbudila starše pri vsakodnevem prenašanju vere na otroke; razsvetlila pot mladim; da bi z upanjem napolnila srca starejših; s svojo bližino potolažila bolne in trpeče ter okrepila prizadevanje številnih laikov, ki dejavno sodelujejo pri novi evangelizaciji v župnijah in raznih združenjih. Vse to je velik vinograd, v katerega kliče Gospod, sveti oče pa je vse opogumil, da v njem delajo z resničnim duhom skupnosti.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh