Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marijino brezmadežno srce

Za vas piše:
K. C.
Objava: 12. 06. 2015 / 09:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.06.2020 / 10:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Marijino brezmadežno srce

Marijino brezmadežno srce

Po prazniku srca Jezusovega sledi praznik Marijinega brezmadežnega srca.
Po prazniku srca Jezusovega sledi praznik Marijinega brezmadežnega srca. Tako se tudi pokaže povezanost med njima.

V Svetem pismu je evangelist Luka poleg pričevanja nakazal tudi na Marijino notranje, duhovno, življenje, tudi ko o njem sama ni govorila. »Marija pa je vse te besede hranila in jih premišljevala v svojem srcu,« je zapisal Luka ob prihodu pastirjev k detetu Jezusu. Evangelist večkrat omeni Marijino srce, zato ga je sv. Janez Eudes, ki ga štejejo tudi za »očeta liturgičnega češčenja Jezusovega in Marijinega Srca«, sv. Luko imenoval evangelist Marijinega srca.

Tudi besede iz speva (Magnifikat) »Moja duša poveličuje« prihajajo iz Marijinega »srca«, v katerem je hranila spomine, vero in ljubezen, ter sprejemala odločitve. Prav to jo je naredilo za Božjo Mater, svojo predanost Božji volji pa je izkazala tudi ob Kristusovem trpljenju.

Sicer Marija v Svetem pismu sedemkrat z besedami pokaže svoje prepričanje v Božjo voljo. Zadnjič v Kani Galilejski, ko svetuje strežnikom: »Karkoli vam poreče, storite!« (Jan 2,5).

Prav sv. Janez Eudes je zaslužen za češčenje Marijinega srca. Februarja 1648 mu je namreč ob sklepu duhovnih vaj v stolnici v Autunu v Franciji škofa podelil dovoljenje za javno slovesno opravljanje duhovnih dnevnic v čast Marijinemu srcu.

Foto: Marjan Smerke

Vir: SŠK, www.marija.si

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh