Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martin Golob s knjigo uspešnico v Sevnici [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 07. 03. 2023 / 06:24
Oznake: Duhovnik, Knjiga, Molitev
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2023 / 07:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Martin Golob s knjigo uspešnico v Sevnici [FOTO]
Predstavitev knjige Na spletni prižnici v Sevnici. FOTO: Jože Potrpin

Martin Golob s knjigo uspešnico v Sevnici [FOTO]

V ponedeljek, 6. marca, je bila v nizu štirinajstih načrtovanih predstavitev knjige duhovnika Martina Goloba Na spletni prižnici v raznih krajih Slovenije predstavitev tudi v Sevnici, in sicer deveta zapored.

Do konca februarja je bilo prodanih več kot 12.000 izvodov knjige Martina Goloba Na spletni prižnici. FOTO: Jože Potrpin

Z avtorjema knjige Lojzetom Grčmanom, novinarjem Aleteie, in mladim duhovnikom Martinom Golobom (za Grčmana je to druga knjižna stvaritev, za Goloba prvenec) se je v tukajšnji Kulturni dvorani v organizaciji Knjižnice Sevnica in Založbe Družina (odgovorni Andreja Penko in Bernarda Mali) pogovarjala knjižničarka Tanja Mikolič, z glasbenimi točkami je pogovorni večer polepšala Sara Praznik. Z Martinom se je bilo moč tudi pogovoriti, dobiti posvetilo in podpis. Predstavitve sta se med številnimi obiskovalci dogodka udeležila tudi direktorica Knjižnice Sevnica Anita Šiško in nekdanji direktor tednika in Založbe Družina dr. Janez Gril. Pobudnica dogodka je bila Miranda Zakšek.

Martinovi in Lojzetovi odgovori na domiselna in izzivalna vprašanja so obiskovalce navdušili. FOTO: Jože Potrpin

Knjiga, plod projekta katoliškega spletnega portala Aleteia in Založbe Družina, je od izdaje novembra lansko leto v kratkem času postala knjiga uspešnica. Do konca februarja je bilo prodanih več kot 12.000 izvodov. V prodajalnah Mladinske knjige je bila v januarju tretja najbolj prodajana knjiga. Manj kot deset knjig slovenskih avtorjev se je v zadnjih desetih letih prodalo v več kot 10.000 izvodih. Dva evra od vsake prodane knjige gre za dobrodelno dejavnost.

Z avtorjema knjige se je pogovarjala knjižničarka Tanka Mikolič. FOTO: Jože Potrpin

Knjiga prinaša pričevanje o stikih z Martinovimi sledilci v času epidemije, o pristni navzočnosti na spletu ter o bistvenih vsebinah krščanske vere. Bralce preprosto nagovarja k molitvi, maši, spovedi …, ostajanju na pravi poti in ohranjanju pravih vrednot, spregovori še zlasti o lepoti domače družine, hkrati pa o njih spregovori na način, ki ga tudi sodobni človek razume. Martin to res fantastično zna. Predstavitve izzvenijo v sproščenem, iskrivem in iskrenem pristopu, kar pripomore, da ga ljudje, verni in oddaljeni, mladi in starejši, začutijo, sprejmejo in prisluhnejo tudi globokim verskim sporočilom ter se še dolgo pogovarjajo o povedanem oz. doživetem na pogovornem večeru in ob zapisanem v knjigi.

Z Martinom se je bilo moč tudi pogovoriti, dobiti posvetilo in podpis. FOTO: Jože Potrpin

Nič drugače ni bilo v Sevnici. Martinovi in Lojzetovi odgovori na domiselna in izzivalna vprašanja so obiskovalce navdušili. Za popotnico pa so dobili tudi prebrano misel iz Martinove knjige: »Poznam ljudi, ki so ugasnili, brez življenja, kar začutiš že ob stisku roke. Razlogi: recimo, pomanjkanje smisla, razočaranje, nesprejemanje življenjskih situacij, plitka duhovnost, premalo bojevitosti. Da, tudi to. Živ si tedaj, ko se boriš, ko se trudiš. Živ si, ko plavaš proti toku. Ovire so zato, da jih premagujemo. Seveda, pridejo tudi obdobja, ko bi tudi jaz vse skupaj nekam poslal. Ampak to traja kratek čas. Potem se poženemo naprej. Včasih me kaj prizadane, potolče, drugo pa me dvigne. Življenje je tek. Na smrtni postelji si z apostolom Pavlom res želim reči: 'Dober boj sem dobojeval, tek dokončal, vero ohranil'.«

Več fotografij Jožeta Potrpina pa v spodnji fotogaleriji (klik na prvo fotografijo in drsenje s puščico v levo ali desno).

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Na spletni prižnici
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh