Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martin Scorsese snema film o jezuitskem misijonu na Japonskem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 01. 2014 / 07:36
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Martin Scorsese snema film o jezuitskem misijonu na Japonskem

Martin Scorsese snema film o jezuitskem misijonu na Japonskem

Ameriški režiser je sam obiskoval jezuitsko šolo in je sprva želel postati duhovnik.

Ameriški režiser Martin Scorsese - njegov film z naslovom »Volk z Wall Streeta« se zadnji mesec dni vrti v naših kinematografih – bo svoj naslednji projekt »Molk« posvetil mlademu jezuitu v času preganjanja kristjanov na Japonskem. 71-letni oskarjevec (kipec je leta 2007 prejel za film »Dvojna igra«) je kot mladenič želel postati katoliški duhovnik. K filmu je prišel, potem ko so ga izključili iz jezuitske šole, je razkril v pogovoru za nemški časnik »Die Welt«.


Četudi zveni precej »kičasto«: »Oba, film in Cerkev, sta mi dopustila, da sem se podal na duhovno potovanje«, je Scorsese pojasnil v omenjenem pogovoru. Odraščal je v »Little Italy«, italijanski četrti newyorškega Manhattna, kjer mu je Cerkev že kot otroku nudila olajšanje in notranji mir. »Bil sem navdušen nad mirom, ki ga je izžarevala«, je dejal režiser. Eden izmed tamkajšnjih duhovnikov je bil do njegovega 17 leta njegov mentor.

Ker je tudi sam želel postati duhovnik, se je vpisal v jezuitsko šolo, vendar je kmalu ugotovil, da mu primanjkuje ustreznega odnosa. »Sprva sem si resnično prizadeval, dokler mi niso naročili, naj se poslovim in me izključili iz semenišča«, se spominja Scorsese.

Za svoj naslednji projekt je izbral roman »Molk« japonskega pisatelja Shusaka Enda (1923-1996), ki ga želi prenesti na filmsko platno. V središču zgodbe je mladi jezuit Sebastian Rodrigo, ki je leta 1638 odpotoval na Japonsko kot prikriti misijonar. Spletke in nasilje mlademu duhovniku pri njegovi nalogi zasejejo številne dvome v njegovo vero.


Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh