Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša v zahvalo za rešitev Zavoda AMS

Za vas piše:
K. C.
Objava: 23. 05. 2019 / 10:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2019 / 11:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maša v zahvalo za rešitev Zavoda AMS

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl je 22. maja daroval mašo v mariborski stolnici v zahvalo za rešitev Zavoda Antona Martina Slomška.

Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl je v sredo, 22. maja, zvečer, daroval mašo v mariborski stolnici v zahvalo za rešitev Zavoda Antona Martina Slomška.



V pridigi je dejal, da je maša hkrati "zaupna prošnja, da bi se načrtovana pot reševanja tudi srečno zaključila. Zelo smo hvaležni vsem dobrotnikom, ki so nam že pomagali na poti reševanja. Pred nami je še nekaj pomembnih korakov, za katere upamo, da bomo lahko tudi te prehodili po sreči, z Božjo pomočjo in z našim prizadevanjem. Pa tudi še kar nekaj sredstev moramo zbrati, zato je tudi naša prošnja, da nam Gospod še naprej pošilja na pot dobrotnike, da bi lahko skupaj dočakali dan, ko bo Zavod AMS končno rešen in se bo lahko v polnosti posvetil svojemu osnovnemu, se pravi vzgojno-izobraževalnemu poslanstvu."

V nadaljevanju je spregovoril o stiskah Joba in apostola Pavla, ki ju preizkušnje niso strle in poudaril pomen dobrih medsebojnih odnosov.

Pridigo je zaključil tako, kot jo je začel - z zahvalo: "Ta sveta maša je zahvala za vse, kar vam je bilo v tem šolskem letu podarjeno. Tudi to, da ste lahko bili v življenjskem okolju, kjer ste dan za dnem prejemali spodbude za osebno rast, tako človeško, kot duhovno.



Drage profesorice in profesorji, drage vzgojiteljice in vzgojitelji, danes mlade nagovarjajo življenjske izkušnje: življenje, ki edino lahko prebuja življenje. Hvala vam za vse trenutke, ko vam je uspelo v mladih prebujati življenje in ga utrjevati, ko vam je uspelo, da so rasli v samostojne in zrele osebnosti. Hvala vam, ko se niste ustrašili mladim pokazati tudi svoj temelj, to je vero, na kateri je zgrajeno vaše življenje, ki daje življenje in moč, kajti samo z osebnim pričevanjem razkrinkamo vabljivi lesk lažnega zadovoljstva in lažnih vrednot.

Dragi odgovorni za Zavod AMS in za posamezne enote: hvala vam za vaše služenje in razdajanje. Vem, da zadnja leta ni bilo lahko delati, saj je bila prihodnost Zavoda AMS negotova. Hvala Bogu, da je danes malo več luči in so položeni temelji, da lahko imamo več upanja pri našem gledanju v prihodnost.

Naš jutri želim izročiti v varstvo in priprošnjo vašega zavetnika, bl. A. M. Slomška. On je bil človek vere in popolnega zaupanja v Boga, naj tudi vam pomaga, da boste z novim žarom in poglobljeno vero odšli v naš skupni jutri. Prehojena pot naj nam da moč za še bolj zavzeto izpolnjevanje pomembnega izobraževalnega in vzgojnega poslanstva, ki ga ima Zavod Antona Martina Slomška." 

Vir in foto: Vatican News

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh