Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša za domovino v ljubljanski stolnici

Objava: 15. 06. 2011 / 13:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maša za domovino v ljubljanski stolnici

Mašo v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja bo jutri, v petek, 24. junija 2011, ob 18. uri daroval dekan kardinalskega zbora in nekdanji državni tajnik kardinal Angelo Sodano.

Dan državnosti ob dvajseti obletnici samostojnosti Republike Slovenije bomo praznovali tudi z zahvalno mašo, s katero se želimo Bogu zahvaliti za dar samostojne in neodvisne države, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Prosili bomo za spoštovanje človekovega dostojanstva, ohranjanje miru, pravičnosti in demokracije. Spomnili se bomo vseh prebivalcev Slovenije ter pomembnih odločitev, s katerimi sta bili zaznamovani pretekli dve desetletji.

Mašo v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja bo jutri, v petek, 24. junija 2011, ob 18. uri daroval dekan kardinalskega zbora in nekdanji državni tajnik kardinal Angelo Sodano, z njim pa bodo poleg apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji msgr. dr. Juliusza Janusza in predsednika Slovenske škofovske konference ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. dr. Antona Stresa somaševali tudi drugi slovenski škofje. Zbrane bo v pridigi nagovoril nadškof Stres. Na zahvalno mašo so poleg vernikov povabljeni tudi predstavniki družbeno-političnega življenja in diplomatskega zbora.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh