Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša zadušnica za umorjenega duhovnika

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 21. 09. 2020 / 10:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2020 / 11:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maša zadušnica za umorjenega duhovnika

Roberta Malgesinija je minuli torek ubil brezdomec, ki mu je don Roberto tudi pomagal.

Foto: Vatican Media

V stolnici v italijanskem mestu Como so minulo soboto obhajali mašo zadušnico za duhovnika Roberta Malgesinija, ki ga je v torek ubil neuravnovešen moški, brezdomec, ki mu je don Roberto tudi pomagal.

Kot poroča Radio Vatiakn, je mašo zadušnico daroval škof Oscar Cantoni, ki je pokojnega Roberta Malgesinija opisal kot »duhovnika, ki si je velikodušno prizadeval za širjenje evangelija«. Somaševal je papežev »socialni delavec« kardinal Konrad Krajewski, ki je zbranim prenesel bližino papeža Frančiška. Nabirka bo namenjena revežem v škofiji Como. Roberta Malgesinija so pokopali v petek v italijanskem mestu Regoledu.

Ob koncu maše je kardinal Krajewski zbrane nagovoril ter jim posredoval pozdrav in bratski objem papeža Frančiška: »Z nami je. Pridružuje se nam v molitvi.« Po kardinalovih besedah je ob novici o smrti Roberta Malgesinija papež med splošno avdienco v sredo zatrdil, da se zahvaljuje Bogu »za pričevanje, torej za mučeništvo don Roberta, pričo dejavne ljubezni do najbolj ubogih«. Zagotovil je, da se papež Frančišek pridružuje bolečini in molitvi Robertovih svojcev, pridružuje se vernikom njegove župnije in tudi »bratom v stiski, ki jim je služil z vsem srcem vse do zadnjega jutra«.

»Don Roberto je umrl, torej živi. Ljubezen nikoli ne umre, niti s smrtjo ne,« je dejal kardinal Krajewski in spomnil na stran iz evangelija, kjer beremo: »Ni večje ljubezni, kakor je dati življenje za svoje prijatelje. Ni mogoče v celoti biti kristjani, če ta stran ne postane naša.« Don Roberto je v svojem življenju utelešal Jezusovo molitev: »Oče naš, zgodi se tvoja volja, ne moja, posvečeno naj je tvoje ime, ne moje, pridi tvoje kraljestvo, ne moje. Ta stran v evangeliju se nanaša posebej na nas duhovnike, ki moramo živeti čisti evangelij, širiti Jezusov vonj, kamor koli gremo.«


Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh