Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mavrični bojevnik za ozdravitev Zemlje

Objava: 18. 10. 2011 / 08:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mavrični bojevnik za ozdravitev Zemlje

Okolju prijazno plovilo bo na svetovnih morjih osveščalo ljudi, naj bodo prijazni do narave in naj je ne izrabljajo v slabe namene.

Marsikdo se bo strinjal, da naša Zemlja spominja na hudega bolnika. Naravne nesreče, podnebne spremembe, onesnaževanje ... Indijansko pleme Cree verjame v prerokbo, da bo prišel čas, ko bo Zemlja zbolela. Takrat se bo zbralo pleme vseh kultur sveta, ki se bo imenovalo »mavrični bojevniki« in ki si bo prizadevalo, da jo ozdravijo.

Tako je ob splavitvi nove ladje z imenom Mavrični bojevnik III povedala Melina Laboucan-Massimo, ki iz tega plemena izhaja. Okolju prijazno plovilo za okoljsko organizacijo Greenpeace so v četrtek splavili v nemškem mestu Berne-Matzen, njegova naloga pa bo enaka kot naloga njegovih predhodnikov – Mavričnega bojevnika I in II: na svetovnih morjih bo osveščal ljudi, naj bodo prijazni do narave in naj je ne izrabljajo v slabe namene. S takšnimi ladjami greenpeasovci preprečujejo nedovoljeni lov na kite, odlaganje strupenih in radioaktivnih odpadkov v morje ter ustavljajo jedrske poskuse in pošiljke nezakonito posekanega lesa iz deževnih gozdov.

S kopnega pa lahko Zemljo zdravimo s svojimi akcijami: ne porabljamo po nepotrebnem elektrike, ne kupujemo stvari, ki so zapakirane v neskončno število plastičnih ovitkov, delamo se, da bo vsak čas zmanjkalo vode ... Uporabljamo svojo domišljijo.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh