Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med Klicem dobrote zbrali 217.950 € za družine v stiski [FOTO]

Objava: 25. 11. 2021 / 06:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.11.2021 / 07:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Med Klicem dobrote zbrali 217.950 € za družine v stiski [FOTO]
Med koncertom so zbrali 217.950 € za družine v stiski, akcija zbiranja sredstev se nadaljuje do konca leta. FOTO: Jože Potrpin

Med Klicem dobrote zbrali 217.950 € za družine v stiski [FOTO]

Eden od osrednjih dogodkov letošnjega Tedna Karitas z naslovom »Srce, ki sprejema« je bil sinočnji tradicionalni, že 31. dobrodelni koncert »Klic dobrote« v celjski dvorani Golovec.

Koncert je bilo mogoče neposredno spremljati prek televizijskih zaslonov ali radijskega etra po zaslugi TV Slovenija – 1. program, Radia Slovenija in Radia Ognjišče, znova pa je imel velik odmev.

Na odru so se zvrstila številna glasbena imena. FOTO: Jože Potrpin

Nastopajoči

Na odru so se zvrstili Nuška Drašček, Eva Hren, Irena Yebuah Tiran, Mojca Bitenc Križaj, Estera Stojko, Patricija Avšič, Petra Kodba, Neža Močnik, Imar Naber, Simon Zgonc, Kvatropirci, Ansambel Saša Avsenika in sodelavci Radia Ognjišče.

Brez honorarja

Pevce in glasbenike sta spremljala komorna zasedba Simfoničnega orkestra Cantabile pod taktirko dirigenta Marjana Grdadolnika in spremljajoči band. Vsi so se pridružili prostovoljcem in brez honorarja nastopili za dober namen.

Dogodek sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek. FOTO: Jože Potrpin

Bernarda Žarn in Jure Sešek

Dogodek sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek, za smeh je poskrbel Žiga Bunič, telefonske klice v ljubljanskem studiu pa so sprejemali mladi prostovoljci Karitas, skavti, Dejan Fabčič in s. Romana Kocjančič.

Zbranih 217.950 €

Kot so sporočili s Slovenske karitas, so z zbiranjem sredstev za pomoč slovenskih družinam v stiski že do konca koncerta zbrali 217.950 €, akcija zbiranja za družine v stiski pa se nadaljuje še do konca leta.

Vsi sodelujoči so se odpovedali honorarju. FOTO: Jože Potrpin

Kako darovati?

Vsi, ki bi še želeli darovati, lahko to storijo na telefonski številki 01/300-59-60 ali na spletu TUKAJ prek QR-kode za spletno banko in kode mobilne denarnice mBills.

Z nakazilom pa je možno prispevati na: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 0214 0001 5556 761; sklic: 00 351; namen: Klic dobrote; koda namena: CHAR.

Predsednika države in Slovenske karitas, Borut Pahor in nadškof Alojzij Cvikl. FOTO: Jože Potrpin

Osnovna potreba po bližini in sprejetju

Koncert je vse, ki so ga spremljali, opomnil na osnovno človeško potrebo po bližini in sprejetju v naši različnosti in dostojanstvu, so poudarili na Slovenski karitas.

Poiskali pot do srca družin v stiski

Da so se s Klicem dobrote ponovno odpravili k družinam v stiski in poiskali pot do njihovega srca, mnogokrat obteženega s skrbmi in negotovostjo, pa je poudaril tudi predsednik Slovenske karitas, mariborski nadškof metropolit in podpredsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. mag. Alojzij Cvikl.

Na oder dvorane Golovec je stopil tudi Omar Naber. FOTO: Jože Potrpin

Zahvala vsem dobrotnikom

Generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič pa se je zahvalil vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki odpirajo srca za družine, ki jim Karitas pomaga v različnih programih pomoči.

Pomoč 20.000 družinam

»Njihovi darovi se bodo dotaknili 20.000 družin po vsej Sloveniji. V prihodnjih tednih in mesecih jim bomo v njihove domove prinesli toplino in konkretno pomoč v obliki hrane, plačila najnujnejših položnic in potrebščin,« je izpostavil Tomažič.

Več fotografij avtorja Jožeta Potrpina v spodnji fotogaleriji (klik na prvo fotografijo in nato drsenje s puščico v levo ali desno).

Nalaganje
Nazaj na vrh