Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mediji: ameriški predsednik Biden 15. junija pri papežu?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 06. 2021 / 05:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2021 / 18:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mediji: ameriški predsednik Biden 15. junija pri papežu?

Mediji: ameriški predsednik Biden 15. junija pri papežu?

Obisk v Vatikanu v okviru Bidnovega potovanja v več evropskih držav.

Joe Biden v Vatikanu aprila 2016 FOTO: Vatican Media

Po navedbah ameriških medijev naj bi se prihodnji torek, 15. junija, v Vatikanu srečala papež Frančišek in ameriški predsednik Joe Biden, poroča avstrijski Kathpress. Ameriška katoliška agencija CNA se pri tem sklicuje na vire blizu vatikanske kurije, iz Vatikana pa srečanja zaenkrat še niso potrdili. Neposredno po izvolitvi na predsedniški položaj se je Biden s papežem že slišal prek telefonske povezave. Po predsedniku Kennedyju Bidna označujejo kot drugega katoličana na vodilnem položaju v Beli hiši.

Predsednik Biden po uradnih navedbah tiskovnih predstavnikov Bele hiše v letošnjem juniju načrtuje svoje prvo daljše potovanje v Veliko Britanijo, Belgijo in Švico. Povod za obisk Evrope je srečanje G7 v britanskem Cornwallu med 11. in 13. junijem, Natov vrh 14. junija ter srečanje med predstavniki ZDA in Evropske zveze 15. junija v Bruslju. Na obisku v Veliki Britaniji ga bo spremljala tudi soproga Jill Biden.

Na programu srečanje z britansko kraljico Elizabeto II.

V Angliji naj bi se ameriški predsednik na Windsorskem gradu srečal s kraljico Elizabeto, predviden je tudi obisk pri predsedniku britanske vlade Borisu Johnsonu. V Bruslju so na programu pogovori s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom ter z belgijskim kraljem Philippom in predsednikom belgijske vlade Alexandrom De Croojem.

Iz Bruslja bo Biden odpotoval v Ženevo, kjer naj bi se srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in švicarskim predsednikom Guyem Parmelinom.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh