Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mediji: Papež marca potuje v Izrael?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 10. 2013 / 07:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mediji: Papež marca potuje v Izrael?

Mediji: Papež marca potuje v Izrael?

Kot piše »The Jerusalem Post«, naj bi Frančišek kot prvi papež govoril v izraelskem parlamentu.

Papež Frančišek naj bi po navedbah izraelskih medijev marca prihodnje leto obiskal Sveto deželo. Papež je bil povabljen, naj obišče izraelski parlament, sam pa bi si med drugim rad ogledal tudi zid objokovanja in mesto Betlehem, je minuli konec tedna v svoji spletni izdaji poročal časnik »The Jerusalem Post«. Papeža Frančiška naj bi na njegovem potovanju spremljal argentinski rabin Abraham Skorka, s katerim ga veže tesno prijateljstvo.

Minuli teden naj bi po navedbah medijev Vatikan obiskal tiskovni predstavnik izraelskega parlamenta, Yuli Edelstein, in papeža Frančiška znova povabil na obisk v Izrael. Ob tem naj Edelstein svetega očeta tudi prosil, naj kot gost obišče tamkajšnji »knesset«. To bi bil prvi obisk kakšnega katoliškega cerkvenega voditelja v izraelskem parlamentu. Frančišek naj bi odgovoril: »Prišel bom«, je poročal izraelski časnik.

Papeža Frančiška je aprila letos v Izrael povabil že izraelski predsednik Šimon Peres. Benedikt XVI. (2005-2013) je leta 2009 obiskal Jordanijo, Izrael in Palestinska območja; Janez Pavel II. je Sveto deželo obiskal leta 2000, Pavel VI. pa leta 1964.







Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh