Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mediji: Papež na srečanju s predstavniki redovnih skupnosti omenjal gejevski lobi v Vatikanu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 13. 06. 2013 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mediji: Papež na srečanju s predstavniki redovnih skupnosti omenjal gejevski lobi v Vatikanu

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Lombardi včeraj ni želel komentirati vesti, ki se je pojavila na nekem čilskem spletnem portalu.

Papež Frančišek naj bi po navedbah nekega čilskega spletnega portala predstavnikom redovnih skupnosti iz Latinske Amerike na srečanju za zaprtimi vrati potožil zaradi obstoja skorumpiranih struktur in gejevskega lobija v Vatikanu. Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi te vesti včeraj ni želel komentirati.

Predstavniki redovnih skupnosti iz Latinske Amerike naj bi poročilo spletnega portala posredno potrdili, saj so v svoji izjavi za javnost poudarili, da povzetek pogovora med papežem in njihovo delegacijo ni bil namenjen objavi za javnost.

V Vatikanu delujejo 'sveti ljudje', obstajajo pa tudi 'skorumpirane skupine', naj bi sveti oče po navedbah čilskega spletnega portala 'Reflexion y Liberacion' pojasnil predstavnikom redovnih skupnosti. Poleg tega naj bi po njegovih besedah v rimski kuriji deloval 'gejevski lobi'. »Videti bo treba, kako ravnati v tem primeru«, naj bi na spletni strani navedli papeževe besede.

Na srečanju naj bi sveti oče pokazal bolj malo zanimanja za samo organizacijo, saj je za napovedano reformo kurije imenoval za to pristojno kardinalsko komisijo, katere člani naj bi bili 'primernejši za izvedbo potrebnih ukrepov pri napovedanih spremembah'.

Po pogovoru naj bi eden izmed šestih obiskovalcev pri svetem očetu zapisal povzetek povedanega, kar je bilo kasneje objavljeno na portalu 'Reflexion y Liberacion'. Besede naj bi bile predstavnikom redovnih skupnosti iz Latinske Amerike namenjene v zaupnem pogovoru. Po navedbah italijanskega časnika 'La Repubblica' naj bi papež 'to svojo teorijo' predstavil že na srečanju s sicilijanskimi škofi, ki jih je v avdienco sprejel v letošnjem maju.

»Srečanje papeža s predstavniki redovnih skupnosti iz Latinske Amerike je bilo zasebnega značaja«, je pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, zato domnevne vsebine pogovora ni želel komentirati.

Samo združenje je ob objavi zapisa na spletnem portalu izrazilo 'globoko obžalovanje' in se previdno distanciralo od omenjenih zasebnih zapiskov. Predstavniki zagotavljajo, da je bil zapis zasebne narave in ni bil namenjen objavi, pač pa le 'kot zasebni spomin'. Izjav, ki so zaokrožile po spletu, ne gre pripisati zgolj svetemu očetu, ampak so bile izrečene v medsebojni izmenjavi mnenj.

V zapisu pa naj ne bi bila zgolj izjava o gejevskem lobiju v Vatikanu. Papež Frančišek naj bi govoril tudi o korupciji pri Svetem sedežu in o tamkajšnjih tradicionalistih. Tisti, ki zagovarjajo predkoncilsko versko prakso, so že davno preživeti, naj bi bile besede svetega očeta. Dar 3.525 rožnih vencev, ki jih je prejel iz rok predstavnikov vatikanskih tradicionalističnih krogov ob izvolitvi, naj bi Frančišek po zapiskih sodeč komentiral z besedami: »Zakaj preprosto ne rečejo: 'Molili bomo za vas'?«

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh