Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medijska nedelja: V ospredju spletna družbena omrežja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 13. 05. 2013 / 10:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Medijska nedelja: V ospredju spletna družbena omrežja

Včerajšnji 47. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja smo v katoliški Cerkvi obhajali na temo »Socialna omrežja: vrata resnice in vere; novi prostori evangelizacije«.

Na včerajšnjo nedeljo, 12. maja, smo v katoliški Cerkvi obhajali 47. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja, imenovan tudi 'medijska nedelja'. V ospredju letošnjega medijskega dne so bila nova družbena omrežja, kot so denimo Facebook, Google+ in Twitter. Uradni tematski naslov dneva, ki ga je v lanskem septembru objavil Papeški svet za sredstva družbenega obveščanja, se glasi: »Socialna omrežja: vrata resnice in vere; novi prostori evangelizacije«.

24. januarja, na praznik zavetnika katoliških časnikarjev sv. Frančiška Saleškega, je upokojeni papež Benedikt XVI. objavil tradicionalno poslanico za medijsko nedeljo. V njej je kristjane spodbudil, naj svojo vero oznanjajo tudi preko vse bolj razširjenih družbenih omrežij. Ta s tem ne postanejo zgolj 'orodje za evangelizacijo', ampak tudi 'pomemben dejavnik človeškega razvoja', če spodbujajo skupno rast kristjanov in njihovo solidarnost z ubogimi in trpečimi po vsem svetu.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/27700A7CF7B7CA62C1257A8B003520EC?OpenDocument

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh