Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Medijska pozornost je Eluani le škodila'

Objava: 11. 02. 2009 / 08:03
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Medijska pozornost je Eluani le škodila'

Kot je poročala avstrijska katoliška agencija Kathpress, je predsednik papeške akademije za življenje, nadškof Rino Fisichella, na Radiu Vatikan negativno ocenil navzočnost medijev v primeru Englaro. Pristop medijev je bil po njegovem mnenju napačen že od vsega začetka, saj so usodo pacientke, ki je že 17 let ležala v komi, spremenili v 'dogodek neprimerljivih razsežnosti'. To pa celotnemu primeru ni niti najmanj koristilo. Fisichella je opozoril predvsem na mednarodne televizijske postaje, ki so v preteklih dneh oblegale zasebno kliniko 'La Quiete' v Vidmu, kjer je ležala Eluana Englaro.

Nadškof se je branil očitkov, da se je Cerkev neprimerno vključila v razpravo s svojimi zahtevami po zaščiti življenja. Cerkev je storila le, 'kar je v skladu z njeno naravo in njenim poslanstvom'. V demokratični ureditvi morajo tudi katoličani imeti pravico, da izrazijo svoje mnenje. Brez katoliških stališč bi družba 'padla v brezno in ostala brez idealov'.

Obenem je Fisichella izrazil zadovoljstvo z namero italijanske vlade, da obravnava zakonodajo glede vprašanj o zaključku življenja. Najnovejši osnutek naj bi bil 'izredno uravnotežen'. Pacientom po eni strani omogoča, da se odpovedo intenzivnim zdravstvenim ukrepom v primeru, ko ti ne morejo več koristiti, po drugi strani pa oskrba s hrano in vodo ne velja za terapevtski poseg. Po mnenju Fisichelle bi bilo besedilo zakonskega osnutka sprejemljivo širokemu krogu prebivalcev, če bi javna razprava o tej temi potekala brez predsodkov.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh