Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodna maša na Družini [FOTO, VIDEO]

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 10. 06. 2024 / 10:15
Oznake: Duhovnik, Maša, Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2024 / 15:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mednarodna maša na Družini [FOTO, VIDEO]
Novomašnik Martin Nyberg je ravno danes praznoval 29. rojstni dan. FOTO: Tatjana Splichal

Mednarodna maša na Družini [FOTO, VIDEO]

Ameriški novomašnik Martin Nyberg, ki ima po mami Branki korenine v Sloveniji, je danes v kapeli Družine v Ljubljani somaševal skupaj z župnikom Jožetom Plutom. Poleg ameriških gostov so se maši pridružili člani uredništva mednarodne Aleteie in Magnificata, zato je bilo današnje bogoslužje resnično mednarodno.

Novomašnik slovenskega rodu je bil izredno vesel in ponosen, da je lahko maševal na Družini. Njegova stara starša sta bila Marija in Rado Kapus, ki je bil dolgoletni mežnar in zborovodja v Župniji Vransko. Martin, ki je v nedeljo obhajal ponovitev nove maše na Vranskem, je sicer novo mašo daroval 19. maja letos v župniji sv. Edvarda v Čikagu (ZDA), kjer se je rodil in odraščal.

29-letnega Martina na obisku v Sloveniji spremljajo starši ter starejši sestri in brat. Kot je povedal pri maši, so bili od nekdaj naročeni na Družino. Vsi skupaj so zelo ganjeno in v hvaležnosti doživljali današnje dogajanje na Družini.

Po koncu maše je poljanski župnik Jože Plut kot vedno še za sledilce na družbenih omrežjih prebral mašne namene, novomašnik Martin Nyberg pa je vsem skupaj podelil novomašni blagoslov.

Pogovor z družino Nyberg bo objavljen v 25. številki tednika Družine.

Nalaganje
Nazaj na vrh