Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodni festival mladih v Međugorju

Objava: 11. 08. 2009 / 08:08
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mednarodni festival mladih v Međugorju

Vidci niso več v stiku s Tomislavom Vlašićem, ki je pred kratkim izstopil iz frančiškanskega reda in se odpovedal duhovništvu

V hercegovskem romarskem središču Međugorje se je pretekli teden zaključilo 20. mednarodno molitveno srečanje mladih, imenovano ‘Mladifest’. Srečanja se je udeležilo več tisoč mladih iz številnih držav. Ob odprtju srečanja je somaševalo preko 300 duhovnikov. Somaševanje je vodil provincijal hercegovskih frančiškanov, p. Ivan Sesar.

Međugorski vidci, eden izmed njih je 44-letni Ivan Dragičević, so na spletnih straneh međugorskega gibanja poudarili, da niso več v stiku s Tomislavom Vlašićem, ki je pred kratkim izstopil iz frančiškanskega reda in se odpovedal duhovništvu. Vlašić je v začetku osemdesetih let deloval kot kaplan v Međugorju in je takrat prevzel duhovno vodstvo vidcev, ki so bili tedaj še otroci. Pojavili so se očitki, da je oče otroka neke redovnice; kasneje je odšel v Italijo, kjer ga je zaneslo v vode duhovnosti novodobnih gibanj.

Na spletnih straneh međugorskega gibanja pa narodni direktor Papeških misijonskih središč v Avstriji (Missio Avstrija), msgr. Leo Maasburg, v pogovoru vendarle razkriva, da so ‘sadovi Međugorja’ vidni tudi v številnih novih duhovnih poklicih. Mnoge župnijske skupnosti so s pomočjo međugorskega gibanja doživele duhovno obnovo, da pa je međugorska duhovnost še vedno ‘živa’, dokazuje tudi veliko število mladih udeležencev na nedavnem molitvenem srečanju.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh