Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodno gibanje za življenje ima uradno zastavo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 08. 2021 / 09:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2021 / 09:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mednarodno gibanje za življenje ima uradno zastavo
Enotno znamenje gibanja za življenje naj bi bilo prepoznavno po vsem svetu FOTO: prolifeflag.com

Mednarodno gibanje za življenje ima uradno zastavo

Mednarodno gibanje za življenje je pred kratkim dobilo novo uradno zastavo.

Ta prikazuje roke matere, ki obdajajo odtise otroških nožic v rožnati in modri barvi na belem ozadju. Pobuda je nastala na podlagi skupnega sklepa številnih narodnih in mednarodnih organizacij za zaščito življenja, zanjo pa so si najbolj prizadevali v Združenih državah Amerike, poroča spletni portal kath.net.

»Z dvema odtisoma stopal, dvema rokama, dvema črticama in dvema osrednjima barvama zastava poudarja DVE življenji v nosečnosti, srce med nožicama pa ponazarja ljubezen do obeh, ki jo spodbuja gibanje za življenje,« pojasnjujejo na uradni spletni strani projekta. Belo ozadje ponazarja nenasilno naravo gibanja in nedolžnost nerojenega otroka.

Novo znamenje poudarja dve življenji v nosečnosti, življenje matere in življenje nerojenega otroka.

Cilj razpisa, na katerem je zmagala grafična oblikovalka iz Brazilije Nanda Gasperini, je bil izdelava enotnega znamenja gibanja za življenje, ki bi bil prepoznaven vsakomur. »Ljudje po vsem svetu, ne glede na njihovo mnenje o splavu, bodo videli to zastavo, razumeli njen pomen in bili primorani premisliti o stvarnosti splava,« menijo organizatorji.

Novo znamenje zavestno uporablja le pozitivno simboliko, da bi čim bolje odvračalo vse negativne konotacije, ki se ob tej tematiki pojavljajo. Ne bo pa ostalo zgolj pri zastavi: novo znamenje naj bi natisnili tudi na majice, rute in druge tekstilne izdelke.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh