Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodno vojaško romanje v Lurd

Objava: 25. 05. 2005 / 09:31
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mednarodno vojaško romanje v Lurd

Od 25. do 31. maja 2005 bo v francoskem romarskem središču Lurd potekalo 47. mednarodno vojaško romanje, ki ga organizira Francoska vojaška škofija.

Od 25. do 31. maja 2005 bo v francoskem romarskem središču Lurd potekalo 47. mednarodno vojaško romanje, ki ga organizira Francoska vojaška škofija. V Lurdu so se pripadniki oboroženih sil različnih narodov po končani drugi svetovni vojni na pobudo katoliške Cerkve začeli zbirati v molitvi s prošnjo za mir v združeni Evropi.

Že sedmo leto zapored, sicer pa že osmič, se ga bodo udeležili tudi pripadniki Slovenske vojske, Slovenske policije in njihovi družinski člani. Romanje bo potekalo pod vodstvom vojaškega vikarja msgr. dr. Jožeta Pluta. Romanja se bo sicer udeležilo okrog 20.000 vojakov, policistov in njihovih družinskih članov iz tridesetih držav (večinoma iz Evrope, pa tudi iz ZDA in Kanade). Geslo romanja je »Z Bogom služiti človeku in miru«.

Vojaki, podčastniki in častniki, ki se bodo zbrali na simboličnem kraju Marijinega prikazovanja, so poklicani k temu, da na kriznih žariščih in povsod, kjer je potrebno, vzpostavljajo in ohranjajo mir in blaginjo.

Predstavniki Slovenske vojske in Slovenske policije se bodo udeležili skupnih srečanj in slovesnosti, prisotni pa bodo tudi pri mednarodni vojaški maši v podzemni baziliki Pija X., kjer bodo predstavljali našo državo. Poseben poudarek bo namenjen druženju s predstavniki oboroženih sil držav na srednjeevropskem območju.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh