Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medverska nogometna tekma za mir 1. septembra v Rimu

Objava: 25. 07. 2014 / 10:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Medverska nogometna tekma za mir 1. septembra v Rimu

Na igrišču se bodo soočili najboljši igralci na svetovni ravni.

1. septembra ob 20.45 bo na rimskem olimpijskem stadionu prvič v zgodovini odigrana medverska nogometna tekma za mir. Na igrišču se bodo soočili najboljši igralci na svetovni ravni, kot so Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Zinedine Zidane, Javier Zanetti, Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Yuto Nagatomo in Samuel Eto'o. Vsakdo bo igral kot predstavnik svoje veroizpovedi.



Pobuda se je rodila aprila lani, ko je papež Frančišek po tekmi v dobrodelne namene v avdienco sprejel nogometni ekipi Italije in Argentine. Takrat sta se sveti oče in nogometaš Javier Zanetti prvič pogovarjala o zamisli, da bi priredili posebno tekmo, na kateri bi sodelovali igralci različnih veroizpovedi, s čimer bi preko športa opozorili na pomen bratstva in medsebojne delitve.

Vstopnice za medversko tekmo so v prodaji od včerajšnjega dne. Izkupiček bo v celoti namenjen za dobrodelne namene. Na razpolago bo dvema ustanovama: prva je Scholas Occurrentes, ki ima sedež na Papeški akademiji znanosti v Vatikanu in je vzgojna mreža, katero prav preko akademije podpira tudi papež Frančišek, njen namen pa je uporabljati tehnologijo, umetnost in šport za spodbujanje družbene integracije in kulture srečanja; druga je Fundacija P.U.P.I., neprofitna organizacija, ki sta jo pred več kot desetimi leti ustanovila Paula in Javier Zanetti. Njen namen je poleg pomoči otrokom v različnih težkih položajih spodbujati in podpirati programe posvojitve na daljavo.

Vir: Radio Vatikan / M. M. Š.
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh