Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Medžugorje je kraj posebne milosti«

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 15. 03. 2023 / 09:30
Oznake: Krščanstvo, Škof, Vera
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2023 / 10:42
»Medžugorje je kraj posebne milosti«
Aldo Cavalli. FOTO: Marjan Pogačnik

»Medžugorje je kraj posebne milosti«

Nadškof Aldo Cavalli, apostolski vizitator v Medžugorju, o svoji službi in svojem doživljanju dogajanja v tem romarskem kraju, ki priteguje množice vernikov.

Nadškof Aldo Cavalli nas je na zadnji dan lanskega leta prijazno sprejel v pogovorni sobi medžugorskega župnišča. Svojo službo je nastopil novembra 2021, po smrti prvega apostolskega vizitatorja v Medžugorju, Poljaka Henryka Hoserja. Z njim smo se pogovarjali o njegovem poslanstvu – skrbi za pastoralno, duhovno oskrbo romarjev – in vtisih iz hercegovskega kraja, kamor se iz leta v leto h Kraljici miru stekajo stotisoči vernikov.

Ekscelenca, v nedavnem pogovoru ste povedali, da je bilo vaše imenovanje za apostolskega vizitatorja v Medžugorju za vas darilo. Zakaj?

Nikoli nisem bil v Medžugorju. Ko mi je papež rekel: »Pojdi tja kot apostolski vizitator,« sem to rade volje sprejel. Zakaj? Ker sem opazil, da so nekateri Italijani hodili tja in se vračali z navdušenjem za vero, z željo, da bi hodili v cerkev, se udeleževali češčenja Najsvetejšega, pomagali župniku – vse to je bilo nekaj zelo pozitivnega. Te ljudi sem ohranil v lepem spominu. Papeževega imenovanja nis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh