Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mehika: zaradi covida doslej umrlo 7 škofov in 258 duhovnikov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 20. 01. 2022 / 08:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2022 / 08:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mehika: zaradi covida doslej umrlo 7 škofov in 258 duhovnikov
Guadalupska Marija, zavetnica Mehike. FOTO: Vatican Media

Mehika: zaradi covida doslej umrlo 7 škofov in 258 duhovnikov

V Mehiki sta dve leti koronaepidemije tudi v tamkajšnji Katoliški cerkvi zahtevali precej visoko ceno človeških življenj.

Zadnji podatki kažejo, da je zaradi okužbe z novim koronavirusom po navedbah avstrijskega Kathpressa doslej umrlo 7 škofov, 258 duhovnikov, 6 redovnikov, 10 redovnic in 13 stalnih diakonov. Predvsem med redovniki in redovnicami je dejansko število najverjetneje še veliko večje, saj vsi smrtni primeri niso prijavljeni kakršni koli osrednji točki.

Štirje izmed sedmih umrlih škofov so bili v času smrti že upokojeni, dva pa sta še vedno dejavno vodila svoji škofiji; tretji je bil pomožni škof. Zadnja zabeležena koronasmrt med škofi je bila septembra lani.

Zadnja zabeležena koronasmrt med škofi je bila septembra lani.

Mehiko je zajel tudi val okužb z omikronom in prav tako pustoši v cerkvenih krogih: od začetka leta se je s to različico okužilo že osem škofov, vendar so zdaj večinoma že ozdravljeni. Dva izmed njih - Jose Isidro Guerrero Macias iz škofije Mexicali in upokojeni dušni pastir iz Ecatepeca, Onesimo Cepeda Silva – sta bila nazadnje v kritičnem stanju. Od izbruha koronaepidemije je bilo z novim koronavirusom doslej okuženih 38 mehiških škofov.

Med duhovniki je korona največ smrti zahtevala v nadškofijah Mexico in Guadalajara, vsaka jih je izgubila trideset, sledijo škofije Puebla (18), Morelia (14), Monterrey (12) in San Luis Potosi (9).

Nalaganje
Nazaj na vrh