Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mehiški škof: domnevni evharistični čudež v Tixtli mora Rim še potrditi

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 02. 2022 / 10:55
Oznake: Cerkev, Dogodek, Škof, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2022 / 11:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mehiški škof: domnevni evharistični čudež v Tixtli mora Rim še potrditi
Hostija. FOTO: Tatjana Splichal

Mehiški škof: domnevni evharistični čudež v Tixtli mora Rim še potrditi

Primer domnevnega evharističnega čudeža v mehiškem mestu Tixtla še ni zaključen, počakati je treba na odločitev papeža Frančiška, je v pogovoru za medije pojasnil nedavno upokojeni škof škofije Chilpancingo-Chilapa, Salvador Rangel Mendoza.

75-letni škof Rangel, ki se je sredi letošnjega februarja iz starostnih razlogov umaknil s svojega položaja, je za ameriško katoliško agencijo CNA povedal, da se »nadaljuje preiskava« o dogajanju, ki ga je Vatikan začasno obravnaval kot »evharistični pojav«.

Redovnica in izredna delivka obhajila je med sveto mašo 21. oktobra 2006 v Tixtli videla rdečkasto snov, podobno krvi, ki je kapljala iz posvečene hostije.

Po poročanju krajevnih medijev je med sveto mašo 21. oktobra 2006 v Tixtli, približno 16 kilometrov vzhodno od mehiškega mesta Chilpancingo, redovnica in izredna delivka obhajila videla rdečkasto snov, podobno krvi, ki je kapljala iz posvečene hostije.

Preiskava, ki jo je odredil tedanji škof Chilpancinga-Chilape, Alejo Zavala Castro, je privedla do sklepa, ki ga je oznanil v pastirskem pismu 12. oktobra 2013: dogodek naj bi bil »nadnaraven«, kar pomeni, da naj bi šlo za »Božje znamenje« in »resnični čudež«.

Končna odločitev glede potrditve čudeža je v rokah papeža.

Njegov naslednik, škof Rangel, pa se je odločil za novo preiskavo in se je ob tem posvetoval tudi z Vatikanom. Tam so domnevni čudež označili kot »evharistični pojav«; kot čudež se ga lahko obravnava šele takrat, ko ga kot takega razglasi papež, podobno kot pri razglasitvi svetnikov ali blaženih.

Po besedah upokojenega mehiškega škofa izsledki preiskave, ki jo je naročil, še niso bili uradno predstavljeni, zato »škofijski postopek še ni zaključen«. Škof Rangel je še pojasnil, da bodo izsledke preiskave ob sklepu škofijskega postopka o domnevnem evharističnem čudežu v Tixtli posredovali Svetemu sedežu, končna odločitev pa je seveda v rokah papeža.

Kupi v trgovini

Razprodano
Evharistija - Zdravilo nesmrtnosti
Molitveniki
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh