Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bo Messi svoje zadnje prvenstvo končal z naslovom prvaka?

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 14. 12. 2022 / 07:50
Oznake: Svet, Šport
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.12.2022 / 08:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bo Messi svoje zadnje prvenstvo končal z naslovom prvaka?
Argentinsko slavje na zelenici po koncu polfinalne tekme. FOTO: Twitter

Bo Messi svoje zadnje prvenstvo končal z naslovom prvaka?

Argentina je prvi finalist letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju. V polfinalni tekmi pred več kot 88 tisoč gledalci na stadionu Lusail so naše južne sosede odpravili s 3:0. Zmago nad aktualnimi svetovnimi podprvaki sta »zrežirala« Lionel Messi in Julian Alvarez.

Gavči v finalu čakajo današnjega zmagovalca drugega polfinalnega obračuna med Francozi in Maročani, Hrvati pa upajo vsaj na bron, ki so ga sicer že osvojili leta 1998. Argentinci so se po včerajšnji zmagi šestič prebili v veliki finale, na naslov pa čakajo od leta 1986, ko so bili najboljši v Mehiki.

Nogometna velikana, Luka Modrić in Lionel Messi. FOTO: Twitter

Messi zadel 11-metrovko

Obe ekipi sta previdno vstopili v tekmo. Po dobre pol ure igre pa je hrvaški vratar Dominik Livaković v kazenskem prostoru zrušil Alvareza, Messi pa je brez milosti z bele točke poslal žogo v hrvaški gol. To je bil njegov 11. gol na svetovnih prvenstvih, s čimer je postal najboljši argentinski strelec na tovrstnih tekmovanjih.

Le nekaj minut zatem so Argentinci vodili že z 2:0. Alvarez je z žogo pretekel več kot polovico igrišča in premagal Livakovića. To je bil tudi končni izid ob polčasu.

Alvarez še drugič zadel v polno

V 69. minuti je Julian Alvarez še drugič na tekmi zadel v polno. Žogo mu je podal nihče drug kot 35-letni Messi. Hrvati do konca tekme izida niso uspeli spremeniti, saj so Argentinci vseskozi nadzorovali potek tekme. Končni rezultat je bil popolnoma enak kot pred štiri leti na prvenstvu v Rusiji, le da so takrat slavili »vatreni«.

Bo v drugem poskusu drugače?

Včerajšnji strelec prvega zadetka Lionel Messi je po uvrstitvi svoje ekipe v veliki finale na Twitterju zapisal: »To je moje zadnje svetovno prvenstvo. Čudovito je na koncu igrati v finalu. Dolga je pot do naslednjega, še veliko let, zato ga zaradi starosti ne bom dosegel. Igral bom v drugem finalu svetovnega prvenstva. Upajmo, da se bo tokrat končalo drugače.« Drugače kot pred osmimi leti, ko so Argentinci v finalu klonili proti Nemcem, ki so bili boljši z 1:0.

Modrić: Skušali bomo osvojiti vsaj bron

Kapetan hrvaške reprezentance Luka Modrić je po porazu čestital nasprotnikom in priznal, da si je južnoameriška reprezentanca zaslužila uvrstitev v finale. Po navedbah Hrvaške nogometne zveze je po tekmi povedal: »Razočarani smo, saj smo želeli finale. Zdaj imamo tekmo za tretje mesto. Moramo psihično okrevati in poskusiti osvojiti bron. Strniti moramo glave in upam, da bomo igrali na pravi ravni.«

Dalić: Nismo bili konkretni

»Mislim, da smo prve pol ure igrali dobro in imeli nadzor, a nismo bili konkretni. Nato smo prejeli gol, ki je precej sumljiv. Najprej smo imeli situacijo za kot, sodnik je ni dosodil, akcija se je nadaljevala in potem je prišla enajstmetrovka. Ne vem, kaj bi moral narediti naš vratar, se pokriti? Bilo je prepoceni, prelahko,« je povedal selektor Zlatko Dalić: »Čestitam Argentini za uvrstitev v finale svetovnega prvenstva. Prav tako svojim fantom za vse, kar so naredili na tem turnirju. Moramo se le zbrati in dvigniti, da poskusimo osvojiti to tretje mesto,« je še dodal Dalić. 

Nalaganje
Nazaj na vrh