Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Meta Hrovat olimpijsko sezono začela blizu vrha

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 10. 2021 / 18:26
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2021 / 18:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Meta Hrovat olimpijsko sezono začela blizu vrha
Meta Hrovat, Andreja Slokar in Tina Robnik so se veselile prvih točk v sezoni, Ana Bucik za las ne. FOTO: FB SloSki Alpine Team

Meta Hrovat olimpijsko sezono začela blizu vrha

Tradicionalni ledeniški uvod v sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju v avstrijskem Söldnu je bil uspešen tudi za slovenski ženski tabor.

V veleslalomski preizkušnji je namreč Meta Hrovat zasedla šesto mesto, za stopničkami pa zaostala manj kot tri desetinke. Njen uspeh je s 14. mestom dopolnila Andreja Slokar, ki ji je po prvi progi kazalo še bolje, saj je na njej postavila deveti čas, kar jo je uvrščalo tik za Hrovatovo.

Do točk še Tina Robnik

Do točk se je z 22. mestom dokopala še Tina Robnik, ki je preboj v finale ujela za las – kot zadnja, saj je za tri stotinke prehitela reprezentančno kolegico Ano Bucik, ki je bila na 31. mestu za malo prekratka za nastop na drugi progi. Neja Dvornik je bila na 53. mestu daleč od finala.

REZULTATI: 1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 2:07,22, 2. Lara Gut-Behrami (Švi) + 0,14, 3. Petra Vlhova (Slk) 1,30, 4. Katharina Liensberger (Avs) 1,39, 5. Marie Therese Tviberg (Nor) 1,45, 6. Meta Hrovat 1,59 … 14. Andreja Slokar 2,48, 22. Tina Robnik 3,48 … 31. Ana Bucik, 53. Neja Dvornik (vse Slo).

Manjka še popoln napad

»Led je prebit, prva tekma – z gledalci – je mimo. S svojim smučanjem sem zadovoljna, zlasti na prvi progi, manjka pa mi še popoln napad, ki ga je treba prikazati za vrhunski rezultat. Vem, kaj sem sposobna, a moram biti potrpežljiva, saj se stvari ne zgodijo čez noč,« je ocenila Meta Hrovat.

Zmaga Mikaele Shiffrin

V srditem dvoboju za zmago je bila Američanka Mikaela Shiffrin za 14 stotink hitrejša od vodilne po polovici tekme, Švicarke Lare Gut-Behrami, ki je imela pred finalom dve stotinki naskoka. Že tretjeuvrščena Slovakinja Petra Vlhova je zaostala mnogo več, kar sekundo in tri desetinke.

Jutri začenjajo še moški

Jutri bo v Söldnu na sporedu še moški veleslalom z dvema Slovencema na štartu – Štefanom Hadalinom in kandidatom za najvišja mesta Žanom Kranjcem, ki je bil predlani na tem prizorišču tretji. Lani je bil tu (po drugem času prve proge) na ledeniškem uvodu sedmi.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh