Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Metlika: sveto bogoslužje za mir v Ukrajini [FOTO]

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 01. 03. 2022 / 10:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2022 / 10:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Metlika: sveto bogoslužje za mir v Ukrajini [FOTO]
Svetega bogoslužja v cerkvi sv. Cirila in Metoda v Metliki so se udeležili tudi duhovniki belokranjske dekanije z verniki. FOTO: Jernej Kavšek

Metlika: sveto bogoslužje za mir v Ukrajini [FOTO]

V Metliki so se ob novem grško-katoliškem duhovniku Ivanu Skalivskyijemu, po rodu iz Ukrajine, sinoči pri svetem bogoslužju za mir v Ukrajini in svetu zbrali številni duhovniki.

Svetega bogoslužja v cerkvi sv. Cirila in Metoda v Metliki so se med drugimi udeležili predstavnik križevačkega metropolita Milana Stipića, duhovniki belokranjske dekanije z verniki, ukrajinskimi bogoslovci in prijatelji Ukrajine, kot je na svojem Facebook profilu sporočila Župnija Črnomelj-Dragatuš.

FOTO: Jernej Kavšek

V črnomaljski župniji ob tej priložnosti spominjajo na besede papeža Frančiška, ki pravi:

»Kdor se gre vojno, pozablja na človeštvo. Ne izhaja iz ljudi, ne gleda na konkretno življenje oseb, ampak postavi pred vse lastne interese in oblast. Zanaša se na peklensko in perverzno logiko orožja, ki je zelo daleč od Božje volje. In oddalji se od običajnih ljudi, ki si želijo mir. V vsakem sporu so preprosti ljudje resnična žrtev, ki na svoji koži plača norost vojne. Mislim na ostarele, ki v teh urah iščejo zatočišče, na mame na begu s svojimi otroki… Bratje in sestre so, za katere je treba takoj odpreti humanitarne koridorje in jih sprejeti. Z žalostnim srcem zaradi tega, kar se dogaja v Ukrajini – in ne pozabimo na vojne v drugih predelih sveta: v Jemnu, v Siriji, v Etiopiji… -, ponavljam: naj umolkne orožje! Bog je na strani tistih, ki delajo za mir, ne s tistimi, ki uporabljajo nasilje. Kajti kdor ljubi mir, kakor pravi italijanska ustava, »zavrača vojno kot orodje za kršitev svobode drugih ljudi in kot sredstvo za reševanje mednarodnih sporov«.

Nalaganje
Nazaj na vrh