Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Milanski vrhunski nogometaši vabijo na svetovno srečanje družin

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 07. 05. 2012 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Milanski vrhunski nogometaši vabijo na svetovno srečanje družin

Na srečanje se je doslej prijavilo že okoli petdeset tisoč udeležencev, na zaključnem bogoslužju, ki ga bo vodil papež Benedikt XVI., pa prireditelji pričakujejo milijon obiskovalcev.

Nogometaši obeh italijanskih nogometnih prvoligašev AC Milan in Inter Milano sodelujejo pri oglaševanju katoliškega svetovnega srečanja družin v njihovem mestu. Na krajevni tekmi minulo soboto sta moštvi nastopili v majicah z natisnjenim logotipom srečanja, ki se prične konec meseca maja. Poleg tega so na velikem zaslonu na stadionu ‘San Siro’ predvajali uradni video posnetek za veliko katoliško prireditev. Papež Benedikt XVI. se bo na stadionu obeh klubov 2. junija srečal z mladimi udeleženci srečanja. Sveti oče se bo prireditve udeležil med 1. in 3. junijem.

Sedmo svetovno srečanje družin v Milanu prirejajo med 30. majem in 3. junijem letos. Geslo srečanja je ‘Družina: delo in praznovanje’, prirejata pa ga milanska nadškofija in Papeški svet za družino. Doslej se je prijavilo že okoli petdeset tisoč udeležencev. Na zaključnem bogoslužju, ki ga bo vodil papež Benedikt XVI., prireditelji pričakujejo milijon obiskovalcev. Prvo svetovno srečanje družin so na pobudo nekdanjega papeža Janeza Pavla II. leta 1994 priredili v Rimu, od takrat pa je na vrsti vsaka tri leta. Družine so se nazadnje sestale v mehiški prestolnici.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh