Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Milijon otrok molilo za mir in edinost

Za vas piše:
K. C.
Objava: 18. 10. 2012 / 20:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Milijon otrok molilo za mir in edinost

Slovenski katoliški vrtci in OŠ Alojzija Šuštarja so se letos pridružili tradicionalni akciji molitve milijon otrok za mir in edinost v svetu.

Sveti pater Pij je nekoč rekel: »Pomislite, kako bi se izboljšal svet, če bi milijon otrok molilo rožni venec!« Ta vzklik je navdihnil člane Nacionalnega sveta za laike v Venezueli, ki so k molitvi povabili otroke (in ostale) po vsem svetu. Razlog za to je, tako pravijo, v prepričanju, da svet nujno potrebuje mir in edinost. Pomembno je, da imajo pri tej molitvi veliko vlogo otroci, saj so oni prihodnost sveta in bodo tako lahko v prihodnosti gradili mirnejši in bolj zedinjen svet.

Molitev milijona otrok poteka vsako leto. Letošnja je potekala danes zjutraj ob 9.00. Pridružili so se ji slovenski katoliški vrtci in OŠ Alojzija Šuštarja. Njihov kaplan Martin Zlobko je povedal, da je bila molitvena akcija na šoli dobro sprejeta: » Reakcija sodelavcev in otrok je bila čudovita. Neka učiteljica je celo rekla, da v razredu še nikoli ni bilo takšnega miru. Molitev rožnega venda je uspela in za to sem Bogu izredno hvaležen.«

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh