Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minister Poklukar pomaga pri oskrbi pacientov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 11. 2021 / 15:29
Oznake: Koronavirus, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.11.2021 / 15:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Minister Poklukar pomaga pri oskrbi pacientov
Minister za zdravje Janez Poklukar med oskrbo pacienta. FOTO: Twitter/Ministrstvo za zdravje RS

Minister Poklukar pomaga pri oskrbi pacientov

Potem ko se praktično vsak dan vrstijo opozorila, da so slovenske bolnišnice zaradi obremenjenosti pri obravnavi covidnih bolnikov na robu zmogljivosti, zdravstveni minister poziva vse, ki so zato usposobljeni, da po svojih močeh pridejo pomagat v bolnišnice. Danes svojim kolegom na intenzivni enoti pomaga tudi sam.

Kot je možno razbrati iz zapisa na spletnem omrežju Twitter, je zdravstveni minister pomagal na intenzivnem oddelku UKC Ljubljana. Na terenu naj bi v okviru razpoložljivega časa pomagal tudi v prihodnje.

Najprej sestanki, nato k bolnikom

Minister za zdravje je dopoldne opravljal operativne video sestanke glede nadaljnje mobilizacije kadra v zdravstvu z različnimi deležniki, med drugim s predstavniki Rdečega križa in Civilne zaščite. Nato je obiskal UKC LJ, kjer so skupaj z vodstvom skupaj ocenili stanje. »Pridružil se je kolegom na intenzivni enoti in jim pomagal pri delu, kjer so razmere skrajno resne. Ob tem poziva vse, ki so ustrezno usposobljeni, da pridejo na pomoč. Javijo se lahko preko združenj ali v bolnišnice, kjer so že imenovani covid koordinatorji za kadre,« so zapisali na Twitterju.

Včeraj nekaj manj kot 3500 okužb

Po vladnih podatkih so pristojni včeraj potrdili nekaj manj kot 3500 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 14 ljudi. V bolnišnicah se zdravi 954 bolnikov, od tega jih 215 potrebuje intenzivno nego. Najmlajši bolnik na intenzivni terapiji je star 28 let.

 

Nalaganje
Nazaj na vrh