Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minister Poklukar: Precepljenih je premalo

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 08. 07. 2021 / 17:39
Oznake: Covid, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2021 / 17:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Minister Poklukar: Precepljenih je premalo
Minister Poklukar: »Ključno je, da zdravstveno osebje razume in podpira cepljenje.« FOTO: Ministrstvo za zdravje

Minister Poklukar: Precepljenih je premalo

Minister za zdravje Janez Poklukar je dejal, da je cepljenje edini način, da šole ostanejo odprte in da zdravstvo deluje pod normalnimi pogoji. Obenem je povedal, da o obveznem cepljenju ne razmišljajo.

Poklukar je v pismu pozval medicinske sestre, da pomagajo pri opolnomočenju prebivalstva z informiranjem o varnosti in učinkovitosti cepiv. Poudaril je, da so medicinske sestre steber slovenskega zdravstva.

Poziv k cepljenju

Poklukar je poudaril, da je precepljenih premalo prebivalcev Slovenije, da bi se lahko počutili varno. »Zgolj 40 odstotkov Slovenk in Slovencev, starejših od 18 let, je cepljenih z dvema odmerkoma cepiva proti covidu-19. Razumem, da se morda poraja kakšen dvom. Na tem mestu vas zato pozivam, da se v primeru vprašanj in dvomov obrnete na vaše kolegice in kolege, kajti ključno je, da zdravstveno osebje razume in podpira cepljenje, ki je eden največjih medicinskih dosežkov in je tudi ključno za javno zdravje.« Hkrati je medicinsko osebje prosil, da proaktivno pristopi k bolnikom in drugim, s katerimi se vsakodnevno srečuje.

»Nemalokrat ste prvi in najpogostejši stik z bolniki, zato vas prosim, da se obrnete na svoje paciente in jim – kot znate le vi – predstavite pomembnost in prednosti cepljenja.« (Janez Poklukar)

Cepljenje je tisto, ki bo vodilo do razbremenitve, ki jo po enem letu in pol hudih naporov zdravstveni sistem nujno potrebuje, je prepričan minister.

40 odstotkov Slovenk in Slovencev, starejših od 18 let, je cepljenih z dvema odmerkoma FOTO: Tatjana Splichal

Monika Ažman: Zbornica verjame v cepljenje

Predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Monika Ažman je dejala, da Zbornica kot strokovna organizacija verjame v cepljenje kot pomemben vidik preprečevanja nadaljnje epidemije. Poudarila je, da zdravstveni delavci potrebujejo strokovne odgovore na strokovna vprašanja in da je treba zdravstveno osebje opolnomočiti s pravimi informacijami. Obenem je dejala, da obvezno cepljenje ta trenutek ne bi bilo uspešno.


Kupi v trgovini

Danielov post
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh