Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minister Vrtovec: »Slovenija bo zmogla« [VIDEO]

Za vas piše:
T. M.
Objava: 11. 03. 2022 / 12:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2022 / 12:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Minister Vrtovec: »Slovenija bo zmogla« [VIDEO]
FOTO: Pexels

Minister Vrtovec: »Slovenija bo zmogla« [VIDEO]

V zadnjih dneh so nas pričakale precej višje cene energentov, kot smo jih bili vajeni doslej, saj je ruski napad na Ukrajino dodatno pretresel energetske trge.

»Neupravičen vojaški napad na neodvisno državo Ukrajino ni le humanitarna in človeška katastrofa za samo Ukrajino, ampak bo in tudi že je, odločilno spremenila geopolitična razmerja in obnašanje posameznih držav in tudi političnih povezav,« je na današnji novinarski konferenci dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. 


Slovenija se zavzema , da se uveljavi embargo na uvoz ruskih energentov

»Le s takšno prepovedjo bomo lahko dosegli svoj cilj, to je takojšen mir. S tem ko nam Rusi drago prodajajo nafto in plin, se financira napad na neodvisno državo,« je danes podaril Vrtovec. 

Trenutne razmere bodo velik izziv tako za našo državo kot tudi za celotno Evropsko unijo.

Plina je za pomlad dovolj 

Plinskih skladišč Slovenija sicer nima, kar pa ne pomeni, da bi nas moralo skrbeti, saj Slovenija kot članica energetske unije lahko računa na solidarnost med državami. Trenutno so skladišča v EU polna do 30 odstotkov, kar zadostuje za okoli štiri mesece. Minister zagotavlja: »Plina je do konca te zime in za pomlad dovolj.«

Plin k nam prihaja prek treh vstopnih točk, potekajo pa tudi dogovori o možnosti uvoza plina iz hrvaških skladišč na Krku. »Na ta način lahko Slovenija uvozi dovolj plina, da je plinsko neodvisna od Rusije,« je še prepričan Vrtovec. 


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh