Zapri
Iskanje

Ministrica Jaklitsch na spominski slovesnosti

Za vas piše:
T. M.
Objava: 26. 05. 2022 / 17:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2022 / 17:37
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Ministrica Jaklitsch na spominski slovesnosti

Ministrica Jaklitsch na spominski slovesnosti
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch. FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu/Facebook
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je danes srečala z dekanom Teološke fakultete Univerze v Ljubljani prof. dr. Janezom Vodičarjem.

Organizatorji današnjega dogodka so se strinjali, da je »skrb in ozaveščanje o Slovencih, ki živijo zunaj Slovenije, pomembna. V pogovoru je ministrica spodbudila k krepitvi ozaveščanja študentov o Slovencih v zamejstvu in po svetu. Tako bi lahko za študente organizirali različne ekskurzije in tudi na druge načine širili in utrjevali vedenje o pomembnem delu slovenskega naroda, ki ne prebiva v matični domovini. Sami so predlagali, da bi mlade zamejce in izseljence lahko povabili tudi na poletne šole, ki jih organizirajo v okviru fakultete in tudi sicer vzpodbujali izmenjavo.« Tako so v sporočilu za javnost zapisali pri Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. 

Janez Juhant, Helena Jaklitsch in Janez Vodičar. FOTO: Teološka fakulteta/Facebook

Spominska slovesnost ob 80. letnici smrti dr. Lamberta Ehrlicha 

V nadaljevanju se je ministrica udeležila spominske slovesnosti ob 80. letnici smrti dr. Lamberta Ehrlicha. Njegovemu spominu se je poklonila s položitvijo venca pred doprsni kip, ki je postavljen na dvorišče fakultete. 

Današnjo slovesnost je glasbeno obogatil Marko Fink. FOTO: Teološka Fakulteta/Facebook

Ob tej priložnosti je ministrica izmenjala nekaj besed z ljubljanskim pomožnim škofom dr. Antonom Jamnikom. FOTO: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu/Facebook


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh