Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ministrica Jaklitsch pri rojakih v Kanadi: srečanje z nuncijem Jurkovičem

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 30. 03. 2022 / 12:40
Oznake: Cerkev, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2022 / 13:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ministrica Jaklitsch pri rojakih v Kanadi: srečanje z nuncijem Jurkovičem
Ministrica Helena Jaklitsch v Ottawi na obisku pri nunciju Ivanu Jurkoviču. FOTO: Facebook USZS

Ministrica Jaklitsch pri rojakih v Kanadi: srečanje z nuncijem Jurkovičem

Ministrica za Slovencev v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch se je v okviru obiska pri rojakih v Kanadi, včeraj srečala z apostolskim nuncijem slovenskega rodu Ivanom Jurkovičem.


Ministrica Helena Jaklitsch se pri rojakih v Kanadi mudi od minule sobote. V tem času je obiskala in se srečala s predstavniki različnih slovenskih društev, ki že dolga leta delujejo v tej državi. Obiskala je tudi Dom za ostarele Lipa, ki deluje znotraj slovenske skupnosti v Južnem Ontariu.

Nedeljo je posvetila obisku župnije Brezmadežne s čudodelno svetinjo, kjer je obiskala Slovensko šolo, ki že okoli 60 let deluje v okviru župnije.


Sestala se je tudi s tamkajšnjim župnikom Valentinom Batičem in duhovnim pomočnikom Leopoldom Valantom, ki skrbita za duhovno oskrbo kanadskih Slovencev. Župnija, ki jo je nekoč oskrbovalo osem duhovnikov, ima danes okoli tisoč vernikov, ki imajo možnost vsakdanje svete maše v slovenskem jeziku.

V Južnem Ontariju je ministrica obiskala tudi p. Draga Gačnika, župnika slovenske župnije Sv. Gregorija Velikega v Hamiltonu. Ob tej priložnosti se je ministrica udeležila maše v slovenskem jeziku in ob koncu rojakom namenila nekaj besed zahvale za njihovo srčno skrb za ohranjanje slovenstva in spodbude, da pri tem vztrajajo, so pri Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu napisali na facebooku.


V okviru župnije v Hamiltonu prav tako še vedno deluje Slovenska šola, ki jo trenutno obiskuje 18 učencev.

Med večdnevnim obiskom se je ministrica srečala tudi s tamkajšnjimi gospodarstveniki slovenskega rodu ter se udeležila sprejema, ki ga je v sodelovanju s Kanadsko-slovensko gospodarsko zbornico priredil častni generalni konzul John Doma.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh