Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S sejmom Agra zadovoljni ministrica in organizatorji

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 25. 08. 2022 / 15:01
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2022 / 15:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
S sejmom Agra zadovoljni ministrica in organizatorji
Sejem bo obiskalo 100 tisoč ljudi, ocenjujejo. FOTO: Spletna stran Agra

S sejmom Agra zadovoljni ministrica in organizatorji

Kmetijsko-živilski sejem Agra v Gornji Radgoni, ki se končuje danes, je bil po oceni kmetijske ministrice Irene Šinko tradicionalno svež in je ponudil številne priložnosti za strokovna usposabljanja, posle in druženje. S sejmom zemlje, stroke in srca, kot mu pravijo, so zadovoljni tudi organizatorji.

Sejem je po besedah ministrice ob 60. jubileju dokazal, da je še vedno vodilni dogodek na področju kmetijstva, živilske industrije oziroma celotnega prehranskega sektorja in gozdarstva v Sloveniji. »Za mene kot pristojno ministrico je bil izjemno pomemben, koristen in bogat. Pobližje sem spoznala veliko ljudi, podjetij, delovanje celotnega sektorja, odnose v verigi preskrbe s hrano, vse to pa so pomembni prispevki za moje nadaljnje delo,« je danes na sejmu povedala ministrica Irena Šinko.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko. FOTO: Spletna stran/Agra  

Pred ministrstvom so namreč odločilni meseci za končno uskladitev pomembnega dokumenta, strateškega načrta skupne kmetijske politike. Na sejmu so po besedah Šinkove pridobili koristne pripombe in usmeritve za vključitev v končni dokument, ki bo krojil kmetijsko prehranski sektor.

Po besedah ministrice je sejem dosegel svoj namen

»Ministrstvo mora uravnotežiti cilje, ki jih dajejo deležniki, te moramo potem uskladiti z Evropsko komisijo in okoljevarstveniki. Upam, da nam bo vse to uspelo, saj smo si zadali cilj, da bomo na ravni celotne Slovenije imeli trajnostno kmetijstvo in povečevali samooskrbo,« je poudarila. Sejem je tako po prepričanju ministrice dosegel svoj namen, predvsem pa je vesela, da so bile okrogle mize in dogodki ministrstva zelo dobro obiskani in dejansko kažejo, da bomo lahko na področju kmetijstva kaj spremenili.

FOTO: Spletna stran/Agra 

Sejem znova zaživel kot praznik zemlje

Po besedah predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca je po treh letih ukrepov in omejitev sejem znova zaživel kot praznik zemlje, stroke in srca ter postavil stvari, povezane s promocijo slovenskega kmetijstva, agroživilstva in podeželja, na pravo mesto, navaja STA.  

Japonska je bila ob 60-letnem jubileju kot dežela partnerica odličen magnet za številne obiskovalce in poslovne partnerje, mednarodno razsežnost pa so potrjevale številne delegacije iz evropskih in drugih držav, je ocenil.

V okviru sejma so podelili več kot 1700 medalj in priznanj z letošnjih osmih mednarodnih ocenjevanj, ob jubileju so postavili prireditveni paviljon in obsežno razstavo o zgodovini Pomurskega sejma. Na Pomurskem sejmu so ponosni tudi na številne pohvale, posebno še na zahvalo za 60 let prirejanja sejma, ki spodbuja odličnost, povezovanje in mednarodno sodelovanje v kmetijstvu in živilstvu ter skrbi za razvoj slovenskega podeželja, ki jim jo je izročil predsednik Borut Pahor, še povedal Erjavec.

Nalaganje
Nazaj na vrh