Zapri
Iskanje

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport o epidemioloških ukrepih

Za vas piše:
T. M.
Objava: 28. 10. 2021 / 17:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.10.2021 / 17:30
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport o epidemioloških ukrepih

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport o epidemioloških ukrepih
Za področje izobraževanja ni več izjem glede uporabe zaščitnih mask. FOTO: Pexels.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes, 28. oktobra, skupaj z Ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravilo sestanek z rektorji, s predstavniki študentov in sindikatov.

Poleg doslednega izpolnjevanja pogoja PCT je Nacionalni inštitut za javno zdravje fakultetam priporočil tudi vodenje evidence prisotnosti za posamezno predavanje. 

Ministrica Simona Kustec je vse navzoče pozvala k temu, da se zaščiti najbolj ranljive v naši družbi in da se omogoči varno študijsko okolje.

»Vzgojno-izobraževalni proces je v šolah doslej potekal po modelu B ob upoštevanju PCT pogoja. Na ta način bo potekal tudi po jesenskih počitnicah. Zaradi zaostrovanja epidemiološkega stanja pa je Vlada Republike Slovenije že sprejela dodatne ukrepe, ki bodo na področju izobraževanje veljali od 1. novembra 2021 dalje,« so zapisali na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. 

Testiranje na vsakih 48 ur, uporaba zaščitnih mask za vse 

V skladu z dopolnjenim Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom se poveča pogostnost presejalnega testiranja za vse zaposlene na vsakih 48 ur. 

S prihodnjim tednom se tudi uvaja samotestiranje za vse učence osnovne šole, dijake in študente, ki bodo upravičeni do 10 testov za samotestiranje na mesec. 

Za področje izobraževanje ni več izjem glede uporabe zaščitnih mask za osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC in so v stiku z osebami, ki prav tako izpolnjujejo ta pogoj, saj morajo po novih določilih tudi te osebe nositi zaščitno masko.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Družbena vprašanja
14,94€ Poglej izdelek: Za notranjo osvoboditev
Nalaganje
Nazaj na vrh